x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alte două seisme au afectat nord-estul Italiei, provocând noi pagube

Alte două seisme au afectat nord-estul Italiei, provocând noi pagube

24 Mai 2012   •   09:55

Alte doua cutremure, dintre care unul cu magnitudinea 4,3, au afectat in noaptea de miercuri spre joi nord-estul Italiei, provocand noi pagube la cladirile deja avariate de seismul de duminica soldat cu sase morti, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.

Cele doua seisme s-au produs spre miezul noptii (1.00, ora Romaniei), iar primul a avut magnitudinea 4,3 si al doilea 3,2. Ambele cutremure au fost resimtite puternic, deoarece s-au produs la adancime mica, de numai patru kilometri.

Fernando Ferioli, primarul localitatii Finale Emilia, epicentrul seismului de duminica, a declarat ca adaposturile improvizate sunt pline si familii intregi si-au petrecut noaptea in masini dupa noile cutremure.

El a adaugat ca aceste cutremure au avariat puternic cladiri deja afectate de seismul de duminica trecuta, care a avut magnitudinea 6.

Potrivit presei italiene, 18 seisme au fost inregistrate in total in cursul noptii.

Autoritatile au sfatuit localnicii ale caror case nu au fost avariate sa revina in locuintele lor, dar din cauza noilor seisme acestora le este teama sa se intoarca.

Guvernul italian a proclamat marti starea de catastrofa naturala pentru zonele afectate de seism si a alocat 50 de milioane de euro intr-o prima faza, pentru operatiunile de ajutor si asistenta din aceasta regiune.

×