x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Stănişoară vrea în noua conducere a PDL. Blaga „poate fi o variantă” de preşedinte, Ungureanu - „exclus”

Stănişoară vrea în noua conducere a PDL. Blaga „poate fi o variantă” de preşedinte, Ungureanu - „exclus”

de Agerpres    |    17 Iun 2012   •   08:04
Stănişoară vrea în noua conducere a PDL. Blaga „poate fi o variantă” de preşedinte, Ungureanu - „exclus”

Senatorul democrat-liberal Mihai Stanisoara a declarat pentru o televiziune din Drobeta Turnu Severin ca, la Conventia Nationala extraordinara a PDL, care se va organiza la o data ce se va stabili duminica in cadrul Colegiului Director, va candida pentru o functie de conducere in partid.

Referitor la persoana care ii va lua locul lui Emil Boc la sefia partidului, Stanisoara a precizat ca 'Vasile Blaga poate fi o varianta, el avand toate atuurile' si a exclus posibilitatea ca Mihai Razvan Ungureanu sa ajunga in fruntea democrat-liberalilor intrucat partidul trebuie condus de cineva care il cunoaste din interior si are vechime.

Senatorul Mihai Stanisoara a candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti si a obtinut 41,27% din sufragii, in timp ce contracandidatul sau din USL, Adrian Duicu, a castigat cu 45,20% din voturile exprimate.

Colegiul National Director al PDL se reuneste, duminica, de la ora 17,00, la Palatul Parlamentului. Reuniunea va fi urmata de o conferinta de presa la sediul central al PDL.

'Noi am avut azi (n.r. joi) un Colegiu Director destul de lung, pe care il vom reincepe la ora 17,00 duminica. (...) Biroul Permanent National al partidului si-a dat demisia. Au fost diferite puncte de vedere, cu avantajele si dezavantajele pe care le-ar putea avea o Conventie sau ce ar insemna o conducere interimara care sa conduca efectiv partidul pana dupa alegerile generale. Suntem in fata unei situatii juridice dificile. Eu cred ca nu se poate decat daca se ajunge la o Conventie', a afirmat, joi, Vasile Blaga.

El a spus ca, pana duminica, va fi analizat Statutul PDL din toate punctele de vedere, pentru a vedea care va fi decizia finala. 'Duminica vom iesi cu o concluzie clara', a precizat Blaga.

Intrebat despre speculatiile aparute din sedinta CDN de joi conform carora nu ar dori sa candideze pentru sefia PDL la viitoarea Conventie, Vasile Blaga a spus ca 'nici pe departe' nu exclude o astfel de posibilitate.

'Am vazut tot felul de discutii - candideaza, nu candideaza. Oricine candideaza intr-o echipa. Eu nu am spus ca nu voi candida. Nici ca voi candida. Daca colegii vor ajunge la concluzia asta si au fost astazi voci destule in BPN care se indreptau spre o astfel de solutie, atunci sigur o sa ma consult si vom merge mai departe. Numai ca important este cum va merge tot partidul mai departe. Eu am spus ca nu candidez in echipa de organizare a unei Conventii, pentru ca nu pot sa candidez la presedintia partidului ca membru al unei echipe de organizare a unei Conventii. Cel mai important e sa ramanem uniti, sa avem o conducere care sa nu poata fi contestata la alegeri', a precizat Vasile Blaga.

Toata conducerea PDL si-a prezentat demisia joi seara. Presedintele demisionar al formatiunii, Emil Boc, a spus ca in perioada urmatoare PDL va avea doar o structura interimara, pana la alegerea unei noi conduceri si a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou mandat si sa se va ocupa ''ca la carte'' de Primaria Municipiului Cluj Napoca.

×