x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tehnologiile de iluminat ale momentului

Tehnologiile de iluminat ale momentului

04 Apr 2009   •   00:00
Tehnologiile de iluminat ale momentului
Sursa foto: /

LED-UL, UTILIZAT LA SCARA LARGĂ Cea mai mare competiţie de design din lume şi-a desemnat câştigătorii!



Vorbim despre Red Dot Design Award, ale cărui premii certifică la nivel internaţional calitatea activităţii şi a produselor celor care reuşesc să le câştige. Şi mai vorbim, de asemenea, despre secţiunea "Red Dot - design de produs" a competiţiei.

Numărul de 3.231 de intrări în competiţia pentru câştigarea premiului Red Dot pentru produs şi 49 de naţiuni prezente demonstrează că designul a fost acceptat de companiile din întreaga lume ca reprezentând caracteristica esenţială pentru a supravieţui pieţei globale. Juriul internaţional, compus din nume de referinţă pe segmentul designului industrial, a acordat mult-râvnita distincţie unui număr de 683 de produse, dintre care 49 au primit distincţia supremă de "Cel mai bun dintre cele mai bune". 17% din premii au ajuns în Asia, 53 de produse premiate venind numai din Taiwan.

Potenţialul uriaş de inovaţie demonstrat de participarea ţărilor din Asia arată că produsele de excepţie nu mai reprezintă o exclusivitate a lumii occidentale.

ALTERNATIVE EFICIENTE ENERGETIC

De la secţiunea de produse destinate casei, vă prezentăm concluziile privitoare la iluminat şi la obiectele de iluminat. În primul rând, bulbul tradiţional, becul, a dispărut! Este prima concluzie pe care o poţi desprinde de pe marginea celor prezentate la această secţiune. Apoi, noile tehnologii de iluminat sunt mari salvatoare de energie. În toate domeniile, pornind de la iluminatul pentru spaţiile de locuit şi până la domeniul medical, este utilizată tehnologia LED (Light Emitting Diode- Dioda Emiţătoare de Lumină). LED-ul este o componentă semiconductoare ce converteşte la rece energia electrică în fotoni, respectiv în lumină. Pentru că conversie se face la rece, eficienţa lor este mult mai ridicată comparativ cu cea a tradiţionalelor becuri. Remarcabil la soluţiile actuale este şi faptul că e posibil să faci ca elementele ce ţin de tehnica instalaţiilor să dispară aproape complet în spatele formei. Focusul este pe echilibrarea caracteristicilor funcţionale şi de formă. Eficient, prietenos cu mediul şi interactiv - sunt alte trei calităţi ale iluminatului modern.

×