x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Detoxifiere cu orz verde

Detoxifiere cu orz verde

de Steluta Indrei    |    06 Mai 2008   •   00:00
Detoxifiere cu orz verde
Sursa foto: stockexpertcom /

După mesele copioase de Paşte şi 1 Mai este indicată o cură de detoxifiere. Vă propunem o reţetă eficientă de sezon. P

După mesele copioase de Paşte şi 1 Mai este indicată o cură de detoxifiere. Vă propunem o reţetă eficientă de sezon. Profitaţi de apariţia lăstarilor de orz şi beţi zilnic, înainte de masă, o jumătate de pahar de suc obţinut prin stoarcerea unui mănunchi de orz verde.

Dr Gillian McKeith pre­zintă, în volumul “Hrană vie pentru sănătate”, 12 superalimente naturale pentru întărirea sănătăţii: germenii, meiul, quinoa, lucerna, aloe vera, orzul verde, inul, pătrunjelul, algele marine, ştevia, floarea-soarelui, algele sălbatice. Aflaţi astăzi beneficiile orzului verde.

 

COMPOZIŢIE. Orzul verde conţine toate substanţele nutritive necesare omului. Potrivit doctorului Gillian McKeith, orzul verde conţine la fel de multe proteine precum carnea, dar într-o formă uşor digerabilă, şi abundă în vitamine, minerale, aminoacizi, enzime şi clorofilă. Datorită acestei compoziţii, orzul verde este benefic pentru toate ţesuturile şi organele, dar în special pentru inimă, artere, plămîni, ficat, articulaţii şi oase. Orzul verde conţine de 11 ori mai mult calciu decît laptele de vacă, de 5 ori mai mult fier decît spanacul şi de 7 ori mai multă vitamina C decît sucul de portocale.

Orzul verde conţine enzime digestive unice, care distrug substanţele toxice din alimente. Studiile efectuate la Universitatea din Tokyo au dezvăluit că orzul verde conţine compuşi antiulceroşi care protejează de răni mucoasa stoma­cului.

Totodată, s-a constatat că în compoziţia orzului verde intră substanţe antioxidante şi anticancerigene. Cel mai puternic antioxidant din orzul verde este superoxid-dismutaza (SOD), care elimină radiaţiile, poluanţii şi toxinele din celulele noastre.

Este bine de ştiut că orzul verde nu conţine gluten, de aceea poate fi con­sumat şi de persoanele care su­fe­ră de celiachie (intoleranţă la gluten).


SUC SAU PULBERE. Orzul verde poate fi consumat sub formă de suc proaspăt, obţinut din lăstari presaţi în storcătorul de fructe. Pentru o cură de detoxifiere, beţi zilnic o jumătate de pahar de suc din orz verde, timp de două săptămîni. Sucul poate fi obţinut şi prin dizolvarea unei linguriţe cu pulbere de orz verde într-o cană cu apă. La plafar găsim atît pulbere din orz verde, cît şi tablete. Însă dr Gillian McKeith ne recomandă să utilizăm pulberea, pentru că se asimilează mai uşor decît tabletele. Ea spune că “o linguriţă de 5 grame cu pulbere din orz verde este echivalentul a 100 de grame de verdeţuri”.

 

Reţete

În volumul “Hrană vie pentru sănătate”, dr Gillian McKeith vă oferă reţeta unui piure detoxifiant din orz verde. Aveţi nevoie de patru mere, două pere şi o jumătate de linguriţă cu pulbere de orz verde. Tăiaţi merele şi perele în sferturi. Zdrobiţi-le bine într-un mixer şi treceţi-le prin strecurătoare. Amestecaţi piureul obţinut cu pulberea de orz verde şi adăugaţi ierburi aromatice. “Este un fel de mîncare uşor de făcut şi oferă beneficii deosebite pentru sănătate”, susţine dr. Gillian McKeith. Orzul poate fi consumat şi sub formă de germeni. Orzul încolţit este o adevărată fabrică de enzime, care au rol protector asupra ficatului şi stomacului.



steluta.indrei@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: verde orzul alimentaţie sănătoasă