x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Trebuie sa canti cu toata gura"

"Trebuie sa canti cu toata gura"

27 Aug 2004   •   00:00
"Trebuie sa canti cu toata gura"

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Cu Minodora si Catalin Arabu am stat de vorba in noul lor apartament, din Constanta, unde s-au mutat din luna mai. Aici, lume si veselie multa. Solistii aveau musafiri veniti tocmai de la Resita: pe mama Minodorei, Oana - sora ei mai mica - si Noemi, fetita Oanei.
ROXANA I. ANCUTA

Casa nu este foarte mare, dar e amenajata cu mult bun gust. Designerul a fost chiar interpreta, care a ales cu grija toate obiectele de interior. Inclusiv mobila a fost facuta pe comanda, conform ideilor cantaretei. "Minodora a facut absolut tot in casa. Eu doar am aprobat", spune Catalin. "Nu suntem snobi! Pe noi nu ne intereseaza sa facem vile de 20 de camere, cand ne sunt suficiente trei. Intentionam sa mai facem si o mansarda, unde sa mutam biroul lui Catalin, iar biroul lui sa ramana camera copilului, care va veni peste vreo doi ani." Cei doi mai au doua apartamente, unul la Resita, de unde e ea, si altul la Bucuresti, unde stau parintii lui Catalin, dar cea mai mare parte a timpului si-o petrec in Constanta, din mai si pana in luna octombrie.

PLANURI. Se gandesc ca la un moment dat sa construiasca o vila in Bucuresti, dar cu un numar rezonabil de camere. Deocamdata nu au bani pentru asa ceva, pentru ca au investit foarte mult in apartamentul din Constanta, plus ca si-au luat masina. "Sa nu aveti impresia ca ne dau banii pe dinafara. Pe langa noi mai sunt si familiile noastre, pe care le sustinem."

De-acum inainte spera sa nu mai fie nevoie sa mearga pana la Bucuresti pentru inregistrari. In functie de cum se vor intelege cu Laurentiu Duta, toate albumele le vor imprima in studioul lui, din Constanta.

PROFESOARA. La inceput, Catalin nu era deloc ascultator si provoca certuri din cauza asta, dar acum ii da dreptate Minodorei si ii pare bine ca i-a ascultat sfaturile. La randul ei, cantareata recunoaste ca si-a ajutat iubitul in cariera muzicala cu relatiile pe care le-a avut, dar, mai ales, l-a "scolit" cat a putut de mult. I-a dat lectii de canto si l-a invatat diverse tehnici vocale, dar se supara foarte des pentru ca Arabu nu lua in serios rolul de invatacel.

NEASCULTATOR. "Nu prea asculta... incepe si rade si eu nu-i mai spun nimic, pentru ca sunt foarte serioasa in acest aspect. Nu accept nici un fel de gluma. Cum a spus si profesorul de canto Baiesu, de la Conservatorul din Bucuresti, Catalin are o voce ca un diamant neslefuit. Mai are mult de lucru. In muzica nu poti canta doar de dragul artei. Trebuie sa canti cu toata gura, nu doar sa suieri printre buze, iar el e un pic puturos... Ar trebui sa mai lase tigarile si sa mai faca niste exercitii de respiratie si chiar de dictie." Catalin accepta cuminte observatiile, dar nu se lasa pana nu comenteaza si el ceva: "Ar trebui sa gateasca mai mult acasa, sa nu mai mancam atata la restaurant". Minodora este o bucatareasa desavarsita si gateste orice. Dar amandurora le place carnea prajita cu mult usturoi.

Vara aceasta a fost destul de ploioasa pe Litoral, asa ca in serile in care nu s-au tinut spectacole, amandoi au stat in casa si s-au uitat la televizor, au iesit in discoteca sau au fost la Bingo.

AMANARE

Catalin si-a instalat pe calculator un program de invatare a limbii arabe si spera ca in curand sa ajunga sa poata conversa in limba lui favorita. "Imi place, este o limba foarte melodioasa." Se pregatesc sa plece in America pentru trei luni, din luna octombrie si pana in ianuarie. "Vara asta lucrurile nu au mers cum am vrut noi, ca sa facem si nunta, programata pentru 25 septembrie, asa ca o mai amanam. Planurile sunt puse la punct. Mai ramane sa stabilim data exacta. Nasii vor fi Romica si Nicoleta Tociu."

CATALIN II FACEA DEDICATII CU ACORDEONUL

Arabu ne-a povestit cu a cunoscut-o pe aleasa inimii sale: "Am vazut-o prima data la o petrecere, in Bucuresti. Minodora arata altfel… Era bruneta, avea lentile de contact albastre... I-am sarutat mana si, la plecare, mi-a spus: "Ce faci, pleci fara sa ma pupi?". Am sarutat-o pe un obraz, a zis: "Si pe asta, ca se supara", si am ramas cu gandul la ea. Apoi am cautat-o, ii cantam cu acordeonul, faceam pe clovnul in fata ei, ca sa ma placa, s-o fac sa rada. Acum suntem impreuna si facem aproape cinci ani de zile".

Monica Anghel, director artistic la Summit-ul NATO

Monica Anghel va fi numita in functia de director artistic al Summit-ului NATO, ce va avea loc intre 12 si 14 octombrie la Poiana Brasov. Artista va oferi presedintilor de stat un recital in care va fi acompaniata de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor.

CONDICA DE RECLAMATII

  • PE GIANINA AU ENERVAT-O CHELNERII. Ca si alti prezentatori tv, Gianina Corondan a fost prezenta la datorie pe Litoral. Adica a trebuit sa filmeze pentru emisiunea "Ora G". "Nu prea am avut timp sa stau sa analizez toate aspectele, caci am fost destul de ocupata. Tot ce pot sa va spun este ca pe Litoral sunt tot aceleasi conditii ca si-n anii trecuti. Ceea ce m-a scos din sarite este atitudinea chelnerilor, care au venit la mare sa-si scoata cota de spaga de 800%. Dupa cum mi-au mai povestit cunostinte de-ale mele, s-au pregatit special pentru asta. Comanzi ceva si te trezesti ca suma de plata e astronomica, fiindca iti calculeaza nu la bucata, ci la suta de grame. Si asa te trezesti ca-n loc sa dai 30.000, platesti 300.000 de lei. Ce nu mi-a mai placut la mare? Ca plajele au fost fragmentate, impartite. Litoralul nostru nu mai e al nostru. E al romanilor care s-au facut stapani peste fasii intregi de nisip. Si inca ceva: eu nu sunt mare amatoare de peste. Doar hamsiile imi plac la nebunie. Ceea ce m-a enervat cumplit era ca, intre orele 12:00 si 13:00, nu mai gaseai hamsii la cherhana. Daca nici aici nu mai aveau, atunci unde sa mai cauti? (Catalina Iancu)

    Patru intrebari pentru Raluca Moianu

    Vedeta tv atrasa mai mult de marea altora.

  • Anul acesta n-ai prea vazut Litoralul. Iti lipseste marea?

    Asa este, nu am fost decat un week-end pe Litoralul romanesc. Nu am avut timp. Zilele mele libere le-am petrecut in Egipt. As minti daca as spune ca nu-mi place marea. Imi place, dar imi este suficient un sejur pe an. Cel mai mult imi place sa inot in piscina, pentru ca ma simt mult mai in siguranta decat in apa marii. Valurile agitate imi provoaca o stare de neliniste. Pot sa spun ca le evit.

  • Care a fost cea mai frumoasa vacanta pe care ai petrecut-o la mare?

    Vacanta care-mi vine acum in minte este si cea mai recenta. Asa cum am amintit deja, concediul l-am facut in Egipt, impreuna cu sotul meu. De obicei, senzatiile pe care le traiesti in prezenta unor locuri minunate sunt aproape de nedescris in cuvinte. Am vazut atat cat s-a putut… La Marea Rosie am reusit sa fac scuba diving. In acele momente ai impresia ca te uiti la un documentar pe Discovery.

  • Cand si unde ai fost ultima oara pe Litoral?

    Exceptand acel week-end, care nu poate fi trecut in categoria vacantelor petrecute la mare, la noi, ultima data am avut ocazia sa vad cu adevarat Marea Neagra acum patru ani. Am fost la Vama Veche, acolo unde niste oameni de bine incearca - asa cum pot ei - sa readuca statiunea la ceea ce a reprezentat odata. Mi-a placut in Vama, pentru ca am avut parte de linistea dorita. Am reusit sa ma relaxez.

  • Care consideri ca este cel mai frumos Litoral (din cate ai vazut tu…)?

    Categoric, cel de la Marea Rosie. Nu am nimic sa-i reprosez. M-am simtit foarte bine acolo. Totul era asa cum trebuie. De la serviciile oferite si pana la clima. Soarele de-acolo imi prieste cel mai bine. Voi incerca sa ajung pe Litoralul Marii Rosii de cate ori voi putea. Chiar si oamenii sunt draguti si foarte, foarte civilizati. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden catalin