x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul ARTmania, mai mult decât muzică

Festivalul ARTmania, mai mult decât muzică

de Alex Revenco    |    03 Aug 2010   •   00:00
Festivalul ARTmania, mai mult decât muzică
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul Naţional

Cu prilejul festivalului din acest an, Muzeul Naţional Brukenthal şi Complexul Naţional Muzeal Astra au încheiat un acord de colaborare cu ARTmania, festivalul de muzică şi arte conexe din Sibiu.



Parteneriatul are ca obiectiv promovarea la nivel naţional a spaţiilor muzeale aflate în patrimoniul instituţiilor menţionate, prin intermediul canalelor de comunicare dedicate festivalului şi facilitarea accesului publicului participant în condiţii speciale.

Astfel, posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010 au ocazia de a vizita Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vânătoare şi Galeria de Artă Contemporană, achitând o taxă simbolică generală de numai 3 lei, pentru fiecare muzeu. Special pentru iubitorii culturii gotice, Muzeul Naţional Brukenthal recomandă publicului ARTmania expoziţia Gothic: Trăirea Neo-gotică vs Modelul Iluminist, găzduită în subsolul Palatului Brukenthal.

Reducerea oferită de Muzeul Naţional Brukenthal este strict valabilă pentru posesorii de bilete sau abonamente ARTmania Festival 2010, preschimbate în brăţări de acces la centrul de informare, amplasat în Piaţa Mare din Sibiu, în perioada 13-15 august 2010. În aceleaşi condiţii, participanţii la ARTmania Festival 2010 beneficiază de acces gratuit în spaţiile Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu: Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA, Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder" şi Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească "Emil Sigerus".

Dintre atracţiile pe care Muzeul ASTRA vi le recomandă fac parte: Târgul Creatorilor Populari din România, aflat la a XXVII-a ediţie, manifestare ce se desfăşoară în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în perioada 13-15 august, între orele 10:00 şi 18:00, cu meşteri populari invitaţi din toate zonele etnografice ale ţării, specializaţi în ţesut, brodat, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi os, pictură de icoane, cojocărit, confecţionat măşti, podoabe, jucării, instrumente muzicale, mobilier şi împletituri din fibre vegetale şi Expoziţia Artă şi meşteşuguri contemporane norvegiene "Construcţii", deschisă între 16 iulie şi 29 august 2010 (de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00 la Casa Artelor din Piaţa Mică nr. 21).

Expoziţia prezintă peste 20 de lucrări de o mare varietate de forme şi expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate în tradiţie, toate însă având ca punct de plecare un exerciţiu al practicii meşteşugăreşti. O veste bună pentru amatorii ciclismului urban: CFR Călători a introdus un vagon special pentru transportul călătorilor cu biciclete în perioada 10-20 august 2010. Acceleratul 1621 pleacă la ora 9:50 din Bucureşti şi ajunge în Sibiu la 17:11, urmând ca la întoarcere A1622 să plece din Sibiu la 13:40 şi să ajungă la ora 21:12 în Bucureşti. Transportul bicicletelor este gratuit. De asemenea, bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate în toate trenurile de călători, sub forma bagajului de mână. Bicicliştii interesaţi de acest program trebuie să ştie că Sibiul oferă facilităţile necesare ciclismulului urban civilizat: spaţii pentru parcarea bicicletelor în centrul istoric, dar şi o pistă pentru biciclete.

De altfel, în tot Sibiul, inclusiv în cetatea medievală, este permis accesul cu biciclete. E de ştiut că pista pentru biciclete începe de lângă Stadionul Municipal şi ajunge în apropierea Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, având o lungime totală de 8,2 kilometri, dus-întors. ARTmania Festival 2010 prezintă şase concerte în Piaţa Mare- vineri sunt Swallow the Sun, Kamelot şi "the sisters of mercy", iar sâmbătă vor cânta Sirenia, Dark Tranquillity şi Serj Tankian - dar şi evenimente alternative în week-end-ul 13-15 august, la care publicul are acces în baza biletelor sau a abonamentelor valabile pentru Piaţa Mare.

Acestea sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, Cărtureşti, Diverta, Vodafone, Humanitas, Domo, şi online, pe www.eventim.ro şi www.myticket.ro, adaugând la preţurile de mai jos comisionul de ticketing în valoare de 6%. În funcţie de perioada achiziţiei, costurile sunt: până la 12 august: 90 de lei pe zi şi 160 - abonamentul, iar între 13 şi 15 august: 110 lei pe zi şi 180 de lei - abonamentul. Festivalul ARTmania este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

×
Subiecte în articol: arte