x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Jurnalul" Oanei Pellea, o întâmplare fericită

"Jurnalul" Oanei Pellea, o întâmplare fericită

de Roxana Ioana Ancuta    |    30 Mai 2009   •   00:00
"Jurnalul" Oanei Pellea, o întâmplare fericită
Sursa foto: KARINA KNAPEK/Jurnalul Naţional

O parte dintre cele mai importante momente ale vieţii Oanei Pellea (foto) a fost cuprinsă de actriţă într-un "Jurnal". Un "Jurnal" (editat de Humanitas) a cărui lansare a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă, joi seară, la Librăria Cărtureşti.



Volumul surprinde perioada dintre anii 2003 şi 2009 din viaţa actriţei, de la moartea mamei sale şi până în prezent. De asemenea, cuprinde însemnările Oanei Pellea care fac referiri la evenimente esenţiale pentru ea, la oameni care i-au marcat existenţa, dar şi la starea de fapt a României. Jurnalul este "O întâmplare fericită", după cum a spus actriţa, referindu-se la acest volum al sensurilor vieţii sale petrecute de nouă ani încoace. "O întâmplare fericită" care s-a născut "dintr-un preaplin". "Sunt foarte curioasă cum va fi receptat «Jurnalul» meu. Mă întreb dacă aşa ceva ar putea să intereseze pe cineva", a mai spus ea glumind despre faptul că cel mai inteligent lucru pe care l-ar putea face în prezent ar fi să îşi retragă jurnalul. "Am emoţii, pentru că nu sunt pe teritoriul meu", a mai adăugat Oana Pellea, refuzând ideea ecranizării sau adaptării pentru scenă a volumului care-i poartă semnătura.

Gabriel Liiceanu, care a fost şi el prezent la conferinţă, alături de Radu Paraschivescu şi de criticul Ioana Pârvulescu, a rostit câteva cuvinte legate de acest demers al apreciatei actriţe. "Există oameni care au de spus lucruri şi nu vin din domeniul cărţii. Acest mod îi apropie de o masă mai mare de oameni", a adăugat, referindu-se la faptul că, în ultima vreme, multe volume autobiografice scrise de neprofesionişti ai literaturii au foarte mare succes la public, definind Jurnalul Oanei ca fiind "un curaj al sincerităţii", care va deveni "unul dintre jurnalele importante ale culturii române".

"Jurnalul" Oanei Pellea va fi lansat oficial la Târgul de Carte Bookfest, ce are loc între 17 şi 21 iunie, la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: arte jurnalul