x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Odeon, Mazilu cu "Depeche//Dance"

La Odeon, Mazilu cu "Depeche//Dance"

de Maria Sârbu    |    11 Mar 2010   •   00:00
La Odeon, Mazilu cu "Depeche//Dance"
Sursa foto: George Dăscălescu/



Programul "Dans la Odeon" continuă. Pe scena de la Majestic, din Calea Victoriei, are loc mâine, 12 martie, de la ora 19:00, un eveniment: premiera spectacolului "Depeche//Dance". Protagonist-artistul Răzvan Mazilu, cel care a şi iniţiat programul în 2001.

Pentru realizarea proiectului, Răzvan Mazilu l-a invitat pe coregraful italian Massimo Gerardi, care lucrează în Germania. Acesta a montat cu câţiva ani în urmă un astfel de spectacol. După ce l-a văzut, Răzvan Mazilu a şi luat hotărârea să-l includă în programul de la Odeon.


INSPIRAŢIE
"Imediat mi-am dat seama că spectacolul poate deveni un mare succes şi în Romania. L-am invitat pe Massimo la Bucureşti, unde a adaptat şi a schimbat un pic conceptul, ţinând cont de  personalitatea dansatorilor români", a spus pentru Jurnalul Naţional Răzvan Mazilu. Massimo Gerardi a conceput această creaţie scenică pornind de la versurile şi ritmurile cântecelor Depeche Mode. L-a inspirat muzica acestei formaţii. Spectacolul "se sprijină pe imaginea specifică a trupei, fiind inspirat şi de faimosul artist vizual Anton Corbijn".

Coregraful îl consideră pe Mazilu "o prezenţă pu­ternică", ce poate dirija în scenă "fluxul dinamic" al celorlalţi dansatori distribuiţi, iar împreună "vor cuceri scena, cu mişcări «cool», dansând pe hituri remixate, creaţii mai vechi sau mai noi ale formaţiei Depeche Mode."
"Nici nu ştiu dacă Massimo a fost sau este un fan Depeche Mode, dar asta contează mai puţin. Ceea ce contează este că muzica acestei trupe foarte puternice a inspirat un coregraf, că acesta s-a regăsit în mesajul ei şi l-a livrat apoi publicului, filtrându-l prin gândurile şi obsesiile personale", spune Răzvan Mazilu.

Realizatorii îi aşteaptă la Odeon pe toţi spectatorii, in­diferent dacă sunt tineri sau vârstnici, indiferent dacă fac parte dintr-un public avizat sau vor veni pentru prima dată la un spectacol de dans contem­po­ran. Răzvan Mazilu ne asigură că este vorba de un spec­tacol pentru toate gusturile: "De zece ani în­coa­ce, de când fac spectacole de dans pe scena Odeonului, am observat că publicul este eterogen, ceea ce este de bine. Sper ca «Depeche//Dance» să aducă la Ode­on un număr şi mai mare de spectatori, cărora dan­sul contemporan să nu li se pară inhibitor.  Mi-ar plă­cea ca în Bucureşti să existe mult mai multe mon­tă­ri de acest gen, ca să nu ştii din ce să alegi într-o sea­ră în care vrei să ieşi şi să vezi un spectacol de dans".


TINERI, TALENTAŢI ŞI HARNICI
Alături de Mazilu, pe scenă vor fi dansatori foarte tineri - talentaţi şi muncitori, selectaţi de Gerardi în urma unui casting: Laura Andrei, Bianca Patrichi, Judith State, Vanda Ştefănescu, Cristian Chi, Mircea Ghinea, Levente Szasz, Florin Tănase şi Mihai Smărăndache. Au colaborat la spectacol şi Eveline Havertz (decorul), Lisa Gropp (asistent de coregrafie), iar Răzvan Mazilu şi-a pus semnătura pe "costume". Massimo Gerardi a venit anul trecut la Bucureşti, fiind invitat să susţină un work-shop de dans contemporan la Liceul de Coregrafie. Atelierul se înscria într-un proiect iniţiat tot de Mazilu, pentru susţinerea şcolilor de dans din România. Ca urmare a întâlnirii lor, Gerardi l-a invitat pe Mazilu, în luna octombrie, să fie protagonistul spectacolului "Flashback", montat la Köln, prezentat apoi la Bucureşti, cu sprijinul ArCuB.

A doua reprezentaţie cu "Depeche//Dance" la Odeon va avea loc sâmbătă, 13 martie. Preţul unui bilet întreg este de 42,40 lei, iar redus, de 21,20 lei.

×
Subiecte în articol: arte