x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Poimâine, Philarmonia, la Sala Radio

Poimâine, Philarmonia, la Sala Radio

06 Iun 2010   •   00:00
Poimâine, Philarmonia, la Sala Radio

Orchestra Philarmonia, dirijor Nicolae Iliescu, a Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, susţine un concert la Sala Radio, solistă fiind pianista Ilinca Dumitrescu. În program figurează Simfonia nr. 4 de Joseph Haydn, Concertul op. 4 nr. 4 în Fa major de Georg Frie­d­rich Handel, în transcripţie pentru pian şi orchestră şi Simfonia de cameră op. 110 bis de Dmitri Şostakovici.

Orchestra de cameră Philarmonia a fost constituită în anul 1983 şi are în componenţă şase violonişti primi, cinci secunzi, patru viole, trei celi şi un contrabas. Orchestra s-a impus încă de la debut prin susţinerea în concert a unor opusuri de mare consistenţă precum integrale de Vivaldi, Corelli, Haendel. Iar performanţele ei au determinat realizarea unor înregistrări pe disc a unor lucrări ca: L'estro Armonico de Vivaldi, Integrala Concerti Grossi de Corelli, Integrala concertelor pentru orgă şi orchestră Haendel, precum şi lucrări de Mozart, Giulliani, Respighi, Enescu ş.a.

Philarmonia a fost invitată să susţină diferite concerte la diferite festivaluri de muzică de cameră cu ca­racter internaţional ce au avut loc în diverse oraşe din ţară, precum şi la cinci ediţii ale Festivalului Internaţional "George Enescu". Paralel cu acestea a susţinut concerte în Grecia, Turcia, Austria, Germania etc. "Sufletul" colectivului Philarmonia este fondatorul şi conducătorul orchestrei, violonistul Nicolae Iliescu, absolvent al Conservatorului din Bucureşti, ca şef de promoţie. El a urmat şi cursurile de aspirantură ale celebrului Conservator "Piotr Ilici Ceaikovski" din Moscova.

×
Subiecte în articol: arte