x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Record de înscrieri la Concursul Darclée 2010

Record de înscrieri la Concursul Darclée 2010

11 Iul 2010   •   00:00

Ajuns la cea de-a 15-a ediţie, Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, desfăşurat la Brăila, a înregistrat un număr-record de înscrieri. Nu mai puţin de 185 de concurenţi din 27 de ţări şi 5 continente au dorit să participe la această prestigioasă competiţie de canto.

Astfel, în 2010 se vor întrece 94 de soprane, 19 mezzosoprane, 24 de tenori, 2 contratenori, 26 de baritoni, 5 bas-baritoni şi 15 başi. "În mod indiscutabil prima soprană a lumii timp de trei decenii, sufletul şi forţa dinamică a evenimentelor ce se apropie, Darclée e un simbol al culturii noastre, pe care, cu mândrie, l-am readus în conştiinţa publică. Prezenţa la manifestările din acest an a atâtor talente venite din toate orizonturile e dovada triumfului la scară mondială a marii aventuri pe care am iniţiat-o acum un deceniu şi jumătate spre a cinsti memoria legendarei predecesoare", a declarat Mariana Nicolesco.

Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée a fost înfiinţat în 1995, în memoria legendarei soprane, pentru vocea căreia au fost compuse nu mai puţin de 13 opere. Dintre acestea amintim doar câteva: Tosca şi Manon Lescaut de Puccini, La Wally de Catalani sau Iris de Mascagni. De la înfiinţare şi până acum, peste 1.700 de tinere voci din lumea întreagă s-au făcut auzite la Brăila.

×
Subiecte în articol: arte