x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Romeo şi Julieta: Teatru pe Twitter

Romeo şi Julieta: Teatru pe Twitter

14 Apr 2010   •   00:00

"Romeo şi Julieta" se află în proces de transformare într-un text contemporan, prin intermediul mesajelor postate pe Twitter de personajele principale, interpretate de actori ai Royal Shakespeare Company, citează Mediafax.



Proiectul, intitulat "Such Tweet Sorrow", e o colaborare între Royal Shakespeare Company şi Mudlark, o firmă producătoare de materiale de divertisment pentru telefoanele mobile. Organizatorii au trasat linia narativă pe baza căreia cei şase actori cooptaţi vor improviza în mesajele pe care au început să le posteze pe suchsweetsorrow.com. Procesul de creaţie va dura cinci săptămâni şi le va permite personajelor să interacţioneze între ele, dar şi cu utilizatorii reţelei Twitter.

Şi în povestea actuală există familiile Capulet şi Montague, care se urăsc după un accident de maşină petrecut într-un oraş englez, în anul 2000. Julieta împlineşte 16 ani şi se întreabă dacă va avea o petrecere de ziua ei. Ea a postat un filmuleţ pe YouTube cu imagini din dormitor. Numele ei pe Twitter este @julietcap16. Romeo nu a început încă să posteze mesaje.

×
Subiecte în articol: arte