x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Se caută idei pentru Panteonul României

Se caută idei pentru Panteonul României

28 Iul 2010   •   00:00

Fundaţia Panteonul României organizează un concurs de idei în scopul prezentării unor opinii avizate asupra unui monument ce se doreşte să nu fie doar o oglindire a instituţiilor similare din Europa, ci să reflecte un stil arhitectonic tradiţional românesc.

Viitorul Panteon va fi amplasat într-o zonă accesibilă a Bucureştiului, cu posibilitatea vizitării sale în permanenţă. În afara destinaţiei principale de Panteon, construcţia va avea multiple funcţii de reprezentare, urmând a fi dotată cu amfiteatre, bibliotecă, săli de studiu etc. Clădirea va adăposti totodată şi un Muzeu al Totalitarismului din România, un vechi deziderat al Academiei Române. Iniţiativa Academiei Române, reprezentată de preşedintele Academiei, acad. Ionel Haiduc, şi a Primăriei Municipiului Bucureşti, reprezentată de primarul general, prof. dr Sorin Oprescu, se adresează tuturor acelora care doresc să contribuie ideatic la materializarea acestui măreţ proiect de ridicare a unei insti-tuţii fundamentale în istoria României.

Propunerile sunt aşteptate pe adresa Academiei Române, Calea Victoriei nr. 125, Sector 1, până la data de 15 august 2010. În termen de 15 zile, comisia de omologare, stabilită de Academia Română, va analiza propunerile, va selecţiona proiectele câştigătoare şi va face cunoscute rezultatele până cel târziu la data de 1 septembrie 2010.

×
Subiecte în articol: arte