x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Simfonia groazei, Nosferatu pe muzică live

Simfonia groazei, Nosferatu pe muzică live

29 Sep 2010   •   00:00

Muzeul Naţional de Artă al Ro­mâ­niei vă invită duminică, 3 oc­tom­brie, de la ora 16:30, la recitalul sus­ţi­nut de Ansamblul Einuiea pe durata proiecţiei filmului Nosferatu, sim­fo­nia groazei, din cadrul expoziţiei Dracula - voievod şi vampir.

Concertul şi proiecţia filmului au loc în ul­tima sală a expoziţiei, dedicată evoluţiei imaginii lui Dracula şi a vam­pirilor în cinematografia mondială. Acest spectacol, tandem mu­zi­că şi film, face parte dintr-un pro­iect iniţiat de Ansamblul Einuiea, care constă din proiecţia în spaţii necon­ven­ţio­nale a unor filme mute din arhivele cinematografiei mondiale, însoţite de muzică originală compusă special pentru aceste filme şi interpretată live.

Artiştii au rea­lizat coloana sonoră a filmului Nosferatu pornind de la ideea că mu­zica nu trebuie să se "simtă" ca un element distinct, ci doar să prelun­gească atmosfera şi retorica filmului, subliniind stări sau însoţind ca­rac­tere. Accesul se face numai în li­mita locurilor disponibile, preţul unui bilet de intrare în expoziţie fiind de 8 lei întreg şi 4 lei redus.

×
Subiecte în articol: arte