x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Electric Motor Car, sau Loganul electric

Electric Motor Car, sau Loganul electric

08 Feb 2010   •   00:00
Electric Motor Car, sau Loganul electric

Modelul electric al Dacia Logan Pick Up a ajuns în SUA, fiind  în proces de comercializare pe piaţa nord-americană, prin intermediul mai multor dealeri, sub denumirea Electric Motor Car.

Un ziar local din Des Moines, Iowa, USA a publicat, cu câteva zile în urmă, un articol despre cel mai important dealer de masini local, care va începe comercializarea unui nou model de camionetă electrică EMC Pick-up, bazata pe un vehicul low-cost - Dacia Logan.

Modelul prezentat, bazat pe şasiul şi caroseria versiunilor Dacia Logan Pick Up, respectiv MCV/VAN, are motorizare electrică, şi, conform proprietarului companiei care îl va distribui, reprezintă "first high-speed electric pick-up", având în vedere viteza de croazieră - 130km/h.

Având o autonomie de aproximativ 400 de kilometri, modelul este propus ca o soluţie economică agenţilor comerciali locali.
Bateriile sunt foarte performante, tehnologia utilizată, nichel-clor, fiind folosită şi în cazul acumulatorilor submarinelor sau cei al rachetelelor balistice Tomahawk. Încărcarea bateriei se poate face în 2-3 ore la o sursă de 220 volţi, sau în 8 ore în cazul uneia de 110 volţi. Un alt avantaj este acela că nu trebuie să se aştepte descărcarea bateriei pentru a fi reîncărcată, procesul putând fi demarat oricând, fără ca acesta să aibă o influenţă negativă asupra duratei de funcţionare.

Pentru moment, Des Moines Motors are un singur model livrat, dar in 45 de zile asteapta livrarea a 100 de modele - pick-up, van sau station wagon, care urmează să fie distribuite în 28 de state americane. Electric Motor Cars pick-up are un preţ de comercializare de 33.950 dolari (24.800 euro), modelul furgon va costa 32.950 dolari (24.000 euro), iar cel break 37.950 dolari (27.700 euro).

×
Subiecte în articol: auto