x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Lecţie de ştiinţă la Houston

Lecţie de ştiinţă la Houston

08 Apr 2009   •   00:00

Situat în zona de nord a Parcului Hermann din Texas, Statele Unite, Muzeul de Ştiinţe Naturale din Houston (http://www.hmns.org/) adună colecţii şi expoziţii impresionante din toate domeniile cunoaşterii.



Vă invităm într-o călătorie virtuală într-o complexitate ştiinţifică demnă de invidiat. Muzeul oferă lecţii de paleontologie şi astronomie pentru cei mici şi găzduieşte, între altele, un planetariu, un centru de studiere a fluturilor şi un teatru. Dintre expoziţiile permanente, amintim "Pendulul Foucault", expoziţia celor 750 de pietre preţioase şi minerale, saloanele animalelor sălbatice din Texas şi din Africa, o impresionantă colecţie de moluşte şi una uimitoare de artefacte precolumbiene.

Mai merită amintit salonul de chimie, unde vizitatorii sunt invitaţi la lecţii interactive, şi cel al ştiinţelor spaţiale. Şi nu trebuie uitat salonul energiei, împărţit pe teme - energie, geologie petrolieră şi extracţia de petrol. Colecţia de fosile din salonul de paleontologie prezintă un schelet de 26 de metri a unui Diplodocus hayi, un unicat în lume, precum şi alte 450 de fosile şi replici.

Pentru a atrage cât mai mulţi copii, muzeografii au amenajat un spaţiu unde micuţii învaţă lucruri interesante, de la motorul cu aburi şi modalitatea lui de funcţionare până la mormintele faraonilor şi studioul de televiziune.

×
Subiecte în articol: bilet la muzeu