x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Comandamentul anti-toxiinfecţii alimentare

Comandamentul anti-toxiinfecţii alimentare

de Mihaela Ionescu    |    15 Iun 2009   •   00:00

Începând de astăzi, 15 iunie, toate unităţile de alimentaţie publică de pe litoral vor fi controlate la sânge de inspectorii sanitar-veterinari.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, a anunţat că măsurile luate vor avea mai mult un rol de prevenţie, dar se vor aplica şi amenzi care vor merge până la 15.000 ron. Mai mult, inspectorii care fac parte din "Comandamentul Sezon Estival 2009" vor închide toate unităţile care pun în pericol sănătate turiştilor.

Echipe de inspectori ai Autorităţii, formate din medici veterinari, medici umani şi specialişti pentru siguranţa alimentelor, în baza unui program tematic de control, vor verifica restaurantele, fast-food-urile, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii, şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară şi se servesc alimente.

Aceştia vor acţiona în serii a câte 15 zile, în zonele de interes maxim de pe litoral, concentraţi în două zone: zona de nord şi zona de sud.

Preşedintele ANSVSA a declarat că echipele se vor schimba pentru "a nu exista suspiciunea că s-au obişnuit cu zona". Activitatea de verificare şi control a unităţilor de alimentaţie publică va fi sprijinita si de prezenţa unui număr de două autolaboratoare, dotate cu echipamente specializate.

ANSVSA, pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon Call Center ANSVSA: 0800-826787, care poate fi apelat zilnic, 24/24 de ore, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Aşa încât orice problemă aveţi legată de siguraţa alimentelor, puteţi apela la acest call center, iar în maximum 48 de ore vi se va comunica modul în care a fost soluţionată reclamaţia, după cum a spus Marian Zlotea, preşedintele ANSVSA. Cmandamentul are sediul la Mamaia şi va funcţiona până la 15 septembrie.

×
Subiecte în articol: bun de consum