x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Knoppers, zahăr şi ulei hidrogenat

Knoppers, zahăr şi ulei hidrogenat

de Cristina Andreea Calin    |    05 Noi 2009   •   00:00
Knoppers, zahăr şi ulei hidrogenat
Sursa foto: Jurnalul foto/

Compoziţia napolitanelor Knoppers s-ar putea rezuma la zaharuri şi grăsimi, peste care s-au mai adăugat cacao, pastă de alune şi câţiva aditivi alimentari. Din această cauză, mai ales cei cu probleme de greutate şi bolnavii de inimă şi de ficat trebuie să evite consumul.

Napolitanele cu ciocolată şi cremă de lapte şi alune Knoppers sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, cu un exces de glucide şi grăsimi vegetale hidrogenate. Glucidele (zahăr, făină de grâu) atât cu absorbţie rapidă, cât şi lentă afectează buna funcţionare a pancreasului. Acesta va fi nevoit să secrete o cantitate mai mare de insulină, iar în timp, din cauza epuizării funcţiei pancreatice, poate apărea diabetul. Uleiul vegetal hidrogenat, din cauza modalităţii prin care este produs, împiedică sistemul cardiovascular şi ficatul să funcţioneze la parametri normali.

Mai mult, în cazul consumului frecvent şi în cantităţi mari pot apărea boli grave, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

CONCLUZII
Compoziţia produsului îi imprimă o valoare energetică foarte mare, 528 kcal, de care trebuie să ţină cont mai ales supraponderalii şi obezii. Persoanele care suferă de celiachie trebuie să evite consumul napolitanelor Knoppers, pentru că acestea conţin gluten. Specialistul nostru atrage atenţia consumatorilor cu intoleranţă la lactoză şi celor cu alergie la alune să testeze produsul, pentru a vedea care este reacţia organismului.

În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne spune că napolitanele Knoppers cu ciocolată şi cremă de lapte şi alune nu sunt recomandate copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, hepatice, renale, celor cu alergii, celor cu dislipidemii, suferinzilor de cancer. Diabeticii vor ţine cont de aportul de glucide şi vor cere sfatul medicului curant.

 

Eticheta
Knoppers napolitane cu ciocolată şi cremă de lapte şi alune. Zahăr, ulei vegetal hidrogenat, faină de grâu 12%, lapte degresat praf 11,6%, alune 10%, făină de grâu integrală 6%, cacao degresată, grăsime din unt 2,7%, amidon din grâu, caramel E150, emulsificator lecitină din soia E322, sare, agenţi de afânare: bicarbonat de sodiu E500, arome. Valoare energetică 2204 kj/528 kcal, proteine 9,2%, grăsimi 34%.

×
Subiecte în articol: bun de consum