x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ruladă de carne cu sos de fructe

Ruladă de carne cu sos de fructe

11 Noi 2010   •   00:00
Ruladă de carne cu sos de fructe
6014-136759-untitled1.jpg● Ingrediente: două piepturi de pui, 4 felii de şuncă, 4 felii de caşcaval, două linguriţe cu bo­ia dulce, 300 ml iaurt, 400 g zmeură, 100 ml ulei de măsline, doi căţei de us­turoi, 30 g zahăr, o legătură de mărar, sare, piper, cartofi, dovlecei, conopidă.

● Mod de preparare:
1
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un bol. Se presară o linguriţă cu boia, sare şi piper. Se adaugă iaurtul, usturoiul pisat şi mărar tocat.

2 Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece o oră. Se scot feliile de carne din amestec, se aşază pe fiecare caşcaval şi şuncă, se condimentează şi se rulează.

3 Se prind cu scobitori, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.

4 Se coc la foc potrivit până devin aurii şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Zmeura se pune într-o oală cu zahărul tos, puţină sare şi piper.

5 Se fierbe până devine ca un sos, se sfărâmă fructele rămase întregi şi se serveşte alături de rulada de carne feliată.

● Sfat: Se mai pot servi cu piure de cartofi, dovlecei sau conopidă fripte.
● Băutura: Fetească Neagră

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne