x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mariana Bitang

Astăzi e ziua ta: Mariana Bitang

de Ramona Vintila    |    03 Aug 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Mariana Bitang
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Numele său este sinonim cu gloria în gimnastica românească. Astăzi, cea mai de succes antrenoare din lume, Mariana Bitang, împlineşte 48 de ani. La mulţi ani!

"Revenirea în gimnastică înseamnă o imensă provocare. Aş dori să reînnodăm tradiţia marilor rezultate cu echipa. Va fi extrem de dificil, dar poate pentru la anul sau la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 această dorinţă să devină realitate. De regulă nu-mi place să trăiesc în trecut. Ce-a fost a fost... cu împliniri... cu dezamăgiri, îmi place să privesc înainte cu încredere, optimism şi speranţă.

Mi-aş dori să vină ziua când să am încredere în toţi cei din jurul meu. Mi-aş dori să nu mai aud permanenta justificare, la îndemâna oricui, «îmi pare rău, dar nu se poate», mi-aş dori să fim mai corecţi şi mai sinceri, mi-aş dori să fiu înconjurată de oameni cu demnitate şi caracter, mi-aş dori să spunem cu mândrie: suntem români, nu să ne resemnăm în faţa fiecărei neîmpliniri spunând «asta e... suntem români!»... Îmi doresc oare prea multe?

Am avut şansa să trăiesc momente speciale în viaţa mea fie de natură personală, cât şi profesională, mi-e greu să-mi ierarhizez trăirile sau sentimentele care ulterior au devenit amintiri, pentru mine toate sunt importante.

Eu m-am format şi am performat în acest sistem creat în România, datorez mult României şi pentru faptul că am avut acest privilegiu. Cum ar fi fost în altă parte??? Nu-mi plac presupunerile şi speculaţiile... nu v-aş putea răspunde decât ipotetic, iar mie îmi plac lucrurile concrete...

Nu pot spune că îmi este dor de ceva anume... dar o dorinţă pot să am, nu? Mi-ar plăcea să fiu împreună cu familia, cu prietenii adevăraţi, pentru a ne bucura, stare de spirit din ce în ce mai rară şi mai puţin consistentă...
Am poate o apetenţă exagerată pentru sinceritate şi cred că suspiciunea, invidia, răutatea şi lipsa de comunicare ne fac viaţa mai tristă.

Nu sunt genul de persoană care să se uite cu obsesie la calendar sau în buletin şi să facă depresie pentru că îmbătrâneşte... Îmbătrânim în egală măsură cu toţii... important este să o facem frumos, iar anii care trec peste noi să ne facă mai înţelepţi, mai buni... Indiferent de vârsta pe care o avem, important este să privim înainte, cu siguranţă vom găsi multe lucruri de făcut pentru noi, dar şi pentru cei din jurul nostru. Privesc în trecut cu seninătate, dar încă am puterea să visez...".

×
Subiecte în articol: calendar