x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Paul Ipate!

Astăzi e ziua ta... Paul Ipate!

17 Mar 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Paul Ipate!

Deşi astăzi împlineşte 25 de ani, Paul Ipate este deja un actor foarte cunoscut. Este absol­vent al UNATC, secţia actorie, la clasa regre­tatului profesor Ion Cojar. A jucat în "Hârtia va fi albastră", în regia lui Radu Muntean, "California Dreamin'" (nesfârşit), regia Cristian Nemescu ş.a. În teatru şansa lui poartă numele Iarina Demian, "mai mult decât un regizor", aşa cum sărbătoritul nostru ne-a mărturisit. Probabil că va rămâne în conştiinţa publicului şi prin intermediul reclamelor inedite pentru Vodafone. Îi urăm mult succes şi "La mulţi ani!".



5607-116191-dsc_7936.jpg"Nu e nimic mai presus decât familia"
"Paul Ipate nu are un ritual anume de ziua lui. Totul decurge normal, cu nimic special faţă de celelalte zile, mai ales că de 2 ani nu-i mai place să-şi serbeze ziua. Merge la repetiţii, aşteaptă cu nerăbdare filmările la Gabriel Achim cu filmul «Visul lui Adalbert», în septembrie repetiţii
la Vlad Massaci, undeva în vară va mai fi un mediumetraj, iar restul timpului liber şi-l ocupă cu lectură, filme, sport, teatru.


DESTIN
Totul a început la opt ani, când mama i-a spus tatei: «Hai să-l îndrumăm spre artă!». Urmă­toarea imagine este de mână cu tata în faţa unei uşi imense din incinta Palatului Naţional al Copiilor pe care scria «Cerc de teatru, trupa Marian Marinescu», primul om care mi-a făcut cunoştinţă cu publicul. Am fost fermecat din momentul în care am intrat pe uşă şi am rămas acolo până la vârsta de 16 ani. În clasa a X-a ac­­to­rul Constantin Cojocaru mi-a spus că se dau probe la Teatrul de Comedie pentru rolul unui puşti «Aşa ca tine. Vrei să te duci? În­­vaţă şi tu o poezie şi du-te mâine acolo». Am luat proba şi atunci a fost prima dată când am simţit cu adevărat fiorul unei scene «profesioniste», să-i spunem. Era spectacolul «A fost odată în Brooklyn», în regia Iarinei Demian, care pentru mine a fost mai mult decât regizor. A fost cea care m-a încurajat să dau la teatru şi a fost cea care m-a format în această meserie. Doi ani mai târziu eram admis la fa­cultate.  


CELE MAI IMPORTANTE LUCRURI
Nu e nimic mai presus decât familia. Oricât de grav ar fi, nu te panica. Întotdeauna există o soluţie. Loialitate. Bazează-te doar pe tine.


CA ŞI MINISTRU AL CULTURII...
Sunt foarte multe lucruri de făcut ca ministru, mai ales în acest domeniu. Ce pot să spun e că aş încerca să găsesc o soluţie pentru a diminua din umilinţa pe care trebuie să o îndure mulţi artişti.


ROLURI LA CARE VISEZ?
Nu m-am gândit niciodată la asta. Dar am învăţat că dacă reuşesc să dau totul, dacă sunt cu tot sufletul la repetiţii, s-ar putea ca rezultatul final să fie peste aşteptările mele. Dar, ca să dau totuşi două personaje foarte dragi mie, mi-ar plăcea să joc, atunci când voi avea şi vârsta potrivită, Humber Humbert şi Raskolnicov.  


CELE MAI FRUMOASE CLIPE
Chipurile părinţilor mei după ce le-am spus că am fost admis la facultate, un sejur de 10 zile în Spania pe care l-am făcut cadou părinţilor mei din primii bani câştigaţi din primul film şi concertul Vama, singurul şi, din păcate, ultimul concert la care m-a însoţit şi tata.


DE CINE MI-E DOR
De tata...".

×
Subiecte în articol: calendar