x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Paula Rusu!

Astăzi e ziua ta... Paula Rusu!

02 Dec 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Paula Rusu!

"Familia mea, cea mai mare comoară..." Jurnalista Antenei 3 Paula Rusu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".



"Sărbătoresc prin muncă! Voi fi la serviciu de ziua mea, ceea ce înseamnă că voi sărbători alături de colegi şi, ca în fiecare an, voi răspunde la telefoanele cu urări, iar mai pe seară cu cei apropiaţi mie! Din nefericire, familia mea e departe, la Reghin, aşa că mă voi «întreţine» cu părinţii şi surorile mele prin telefon. Planuri de viitor am mai multe, dar le păstrez pentru mine! Am să vă spun despre ele dacă vor deveni realizări!

Sunt unul dintre acei oameni norocoşi care a crescut sănătos, undeva în Ardeal, la Reghin, alături de două surori mai mici. Mama era responsabilă cu educaţia noastră, tata era veşnicul Moş Crăciun (de la dulciuri şi ciocolată până la prima maşină pe care am condus-o le-am primit de la tata... care şi azi e ca un Moş Crăciun pentru mine. Familia mea e cea mai mare comoară pentru mine.

Cred că aveam vreo 15 ani când m-am decis: vreau să fac jurnalism de televiziune, fiindcă văzusem la televizor un film cu o jurnalistă care făcea nu ştiu ce superinvestigaţie (ca în filme) la un tribunal, şi BUM, mi-am zis: asta vreau să fac şi eu! Apoi am dat la Facultatea de Jurnalism din Cluj Napoca, m-am angajat mai târziu la Pro Tv Târgu-Mureş şi iată-mă jurnalist la Antena 3! Fiecare pas profesional m-a adus aici! Munca în echipă e cel mai de preţ lucru ce l-am învăţat în meseria pe care o fac! Oamenii din spatele meu (editor, producător, reporter etc.... dau valoare muncii mele! Fără ei prezentatorul nu există, nu am avea ce să spunem la televizor şi le mulţumesc tuturor pentru faptul că îşi fac treaba. Asta e cel mai important!

Printre momentele neplăcute pe care le-am trăit în direct... am reuşit să «inventez» un nou preşedinte al României, se numeşte Mihail Iliescu! Era în timpul unei transmisii în direct din Georgia, de la depunerea jurământului de către preşedintele Mihail Saakasvili, iar eu făceam comentariul. În loc să spun că delegaţia României e condusă de Traian Băsescu, mi-a ieşit «delegaţia României e condusă de preşedintele Mihail Iliescu». Cât despre împliniri personale, cred că fiecare treaptă urcată în carieră are însemnătatea ei. Dar, dacă ar fi să menţionez câteva momente cruciale, atunci cu siguranţă aş vorbi despre acoperirea în direct de la Chişinău a alegerilor din Republica Moldova. Cadoul de ziua mea tocmai l-am primit! Voi pleca la Oslo să transmit de la ceremonia decernării Premiului Nobel Pentru Pace lui Barack Obama!

Mă felicit pentru alegerea de a trece de la jurnalismul consumist al unei televiziuni comerciale la cel de substanţă dintr-o televiziune de ştiri. Venirea în Antena 3 a fost o cotitură profesională care nu încetează să îmi producă surprize profesionale extrem de plăcute! Mi-ar plăcea să transmit pentru BBC ori CNN evenimente marca «Made in Romania»!"

×
Subiecte în articol: calendar