x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Romeo Dediu

Astăzi e ziua ta: Romeo Dediu

de Loreta Popa    |    20 Mai 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Romeo Dediu

Despre Romeo Dediu poţi spune fără teama de a greşi că este perseverent şi serios. Fără aceste calităţi nu ar fi reuşit în meseria de care este îndrăgostit. A intrat în Holograf când avea 23 de ani şi a trăit momente unice în toţi aceşti ani şi este sigur că vor mai urma şi altele... Astăzi, Romeo Dediu, chitaristul formaţiei Holograf, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".

Viaţa lui Romeo Dediu este de destul de multă vreme un turneu continuu, dar acest lucru nu-l deranjează pentru că face ceea ce-i place.

Pasiunea pentru muzică a moştenit-o din familie. "Le mulţumesc părinţilor mei pentru pasiunea pentru muzică. Tatăl meu a cântat la chitară, unchiul meu la fel. E adevărat că aveau cu totul alte profesii, dar cântau cu atâta pasiune, încât vibrai şi tu o dată cu ei, nu puteai rămâne indiferent. Am primit cea dintâi chitară la 7 ani, apoi am urmat un curs de chitară clasică, şcoala generală de muzică la clarinet şi pian şi ceva mai târziu, prima mea trupă, Comando, şi primul disc. Holograf este pentru mine un mod de viaţă, reprezintă existenţa şi împlinirea mea pe plan profesional. Cele mai emoţionante şi mai plăcute clipe au fost cele trăite la concertele de lansare a fiecărui album, când te întâlneşti cu oameni care vin să te vadă, care vibrează alături de tine timp de două ore. Nu m-am considerat niciodată vedetă, iar dacă sunt persoană publică este doar mâna destinului".

A făcut cu pasiune doar ceea ce i-a plăcut, iar toate celelalte au venit de la sine. Suntem siguri că şi peste zece ani va face acelaşi lucru, va cânta cu Holograf. Împlinirile lui Romeo Dediu sunt atât în plan profesional, cât şi în plan personal. Are o soţie deşteaptă, frumoasă, un copil care înseamnă totul pentru el, o familie exact aşa cum ar trebui să fie."Este minunat să ai un copil, să te joci cu el, să-l pregăteşti pentru viaţă, să vezi în fiecare zi cum creşte, cum descoperă mereu lucruri, să te bucuri alături de el pentru orice mică sau mare realizare".

"De ziua mea se întâmplă să fiu mereu plecat. Nu cred că am stat, de când sunt în Holograf vreodată pe 20 mai acasă. Ori eram la concert, ori era cu o zi înainte de concert şi eram deja plecat. Secretul acestei trupe este seriozitatea. Facem o melodie, ne place, o înregistrăm, apoi o ştergem şi uite aşa până iese ce ne dorim. De obicei, gusturile diferă, dar rezultatul este cel care contează.

Dintre toate piesele Holograf, melodia mea preferată este «Oriunde te vei afla», de pe albumul «Banii vorbesc». Îmi place pentru că este o piesă la care eu nu am participat. Sunt un om norocos". Nu a simţit trecerea timpului în nici un fel. Trece atât de repede că nu ştie când s-au scurs 17 ani în Holograf. S-a lăsat dus de val mereu, nu şi-a programat niciodată nimic. Nu crede că vârsta poate deveni o povară.

Trecerea unui an înseamnă încă un an de experienţe. Plăcute sau nu. Băieţelul lui a mai crescut cu un an şi tot aşa. Nu are regrete. Munceşte şi cât timp munceşte, e bine. Nu crede că se poate defini singur, totuşi are o părere bună despre sine. Dintre toate, cel mai bine se simte în postura de tată. E frumos. Îi place foarte tare. Când este acasă, băieţelul său nu-l scapă din ochi. Cel mai mult se bucură când merg în parc, atunci se distrează cel mai bine.

×
Subiecte în articol: calendar