x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Vlad Barbu

Astăzi e ziua ta: Vlad Barbu

de Ramona Vintila    |    14 Iun 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Vlad Barbu

Este profesor universitar doctor, prorector la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", preocupat constant de îmbunătăţirea calităţii în învăţământul superior şi adaptarea acestuia evoluţiei dinamice a societăţii. S-a implicat activ şi a reuşit alături de renumiţi profesori universitari din ţară să pună bazele "Asociaţiei Române de Dreptul Muncii", cu scopul de a facilita aplicarea corectă şi armonioasă a normelor interne şi comunitare de drept al muncii. Evaluator ARACIS, ACPART, CNCSIS, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România, membru în Consiliul ştiinţific al Revistei "Pro Patria Lex" şi al Revistei studii şi cercetări privind Afacerile Interne. Vlad Barbu şi-a sărbătorit de curând ziua de naştere. La mulţi ani!

"Ziua mea este o zi specială căreia mulţi ani nu i-am acordat importanţa cuvenită, nu am luat-o în seamă spunând: va mai fi şi la anu' şi la anu'.
Dar gata anul acesta am decis, trebuie să-mi aduc aminte de mine, de ceea ce am fost, ce sunt şi - sănătoşi dacă vom fi - de ceea ce voi continua a face.

În urmă cu mulţi ani mă întrebam, ca ofiţer de poliţie, cum pot folosi timpul rămas în afara orelor de serviciu, dar în limita prevederilor legale. Aşa am ajuns la concluzia unei dorinţe din timpul şcolii aceea de dascăl; atunci m-am hotărât să desfăşor activităţi didactice, lucru pe care l-am început şi continuat cu suflet şi pasiune nemărginită. Astăzi după parcurgerea gradelor didactice sunt profesor universitar doctor.

Odată ce am decis să merg pe acest drum nobil am dorit să o fac în mod profesionist, făcându-mi simţită prezenţa în viaţa juridică prin publicarea, în calitate de autor sau coautor, a 37 lucrări de specialitate la edituri de prestigiu, 55 de articole în reviste de specialitate, precum şi în volumele unor manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale.
Realizările nu pot fi obţinute decât dacă se fac şi sacrificii, sacrificii normale şi fireşti ce privesc în mare parte timpul acordat familiei şi prietenilor. Dacă stau şi cuget, privind în urmă, pot afirma că fiecare clipă dedicată carierei didactice a fost încununată de reuşitele profesionale ale celor pe care am încercat şi în mare măsură am reuşit să-i îndrum şi să le insuflu dorinţa de a se pregăti şi, nu în ultimul rând de a fi mai buni, de a fi oameni.

Dacă privesc în trecut pot spune că DA! Prin muncă am reuşit să-mi liniştesc sufletul, înfruptându-mă an de an din experienţa înaintaşilor şi din setea pentru învăţare a celor tineri, lucruri ce mi-au dat puterea şi credinţa de a merge mai departe. Cu toate acestea, ca orice om, rămân cu multe speranţe pentru viitor."

×
Subiecte în articol: calendar