x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Andrei Gruzsniczki

Omul zilei: Andrei Gruzsniczki

06 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Andrei Gruzsniczki

Regizor



Filmul "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki, a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut, din partea Filmmakers Circle, la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Filmului Sud-Est European de la Los Angeles (SEE Fest).

Premiul i-a fost înmânat actorului Andi Vasluianu, care a reprezentat filmul la Los Angeles, cu sprijinul ICR New York, de către doi tineri regizori americani, Elizabeth Henderson şi Rich Sturdevant.

De asemenea, prestaţia actorului Andi Vasluianu, atât în film, cât şi în cadrul festivalului (la întâlnirea cu publicul ce a urmat proiecţiei filmului), a fost extrem de apreciată de participanţii la festival, chiar dacă, evenimentul neacordând premii de interpretare, aceasta nu a putut fi formalizată.

Festivalul a prilejuit, totodată, o conferinţă dedicată încurajării coproducţiilor americano-eu­ropene şi distribuţiei filmelor străine în SUA, cu deosebire a celor din Europa de Sud-Est, care a fost găzduită de Centrul pentru Studii Europene şi Euroasiatice din cadrul Universităţii California.

Pentru succesul pe care l-a înregistrat filmul "Cealaltă Irina" la Los Angeles, Jurnalul Naţional îl declară pe Andrei Gruzsniczki "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar