x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Călin Mocanu

Omul zilei: Călin Mocanu

28 Iun 2010   •   00:00
Omul zilei: Călin Mocanu

Directorul Teatrului Ţăndărică



Un spaţiu adecvat sălii de spectacol se va deschide mâine, pe perioada estivală, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (Titan). Este vorba despre un cort care va funcţiona ca un teatru ambulant, cu 200 de locuri, achiziţionat de Teatrul de Animaţie Ţăndărică, condus de Călin Mocanu, el iniţiind proiectul "Teatru pentru toţi", sprijinit de Primăria Municipiului Bucureşti.

Cortul este amplasat, deocamdată, lângă bisericuţa de lemn. La proiect s-a alăturat şi Teatrul Metropolis. Dimineaţa vor fi prezentate spectacole pentru copii, iar seara pentru adolescenţi şi adulţi. Inaugurarea se va face mâine, ora 10:00, cu producţia de la "Ţăndărică", "Scufiţa roşie".

Teatrul Metropolis îşi va începe reprezentaţiile în cort la data de 2 iulie (ora 19:00). Pe întregul parcurs al stagiunii estivale (primăvară-toamnă) această structură mobilă va fi montată în diverse locuri ale Bucureştiului, urmând să fie organizate şi turnee. Astfel, teatrul va pătrunde şi în zonele în care accesul la cultură este limitat.

Pentru că a iniţiat un asemenea proiect pentru comunitatea bucureşteană şi care va demara mâine, Jurnalul Naţional îl declară pe Călin Mocanu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar