x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Corneliu Birtok-Băneasă

Omul zilei: Corneliu Birtok-Băneasă

27 Apr 2010   •   00:00
Omul zilei: Corneliu Birtok-Băneasă
5672-118933-sorinblada_agerpres_3648463.jpgCorneliu Birtok-Băneasă, în vârstă de 32 de ani, a obţinut medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva cu un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant şi emisiile poluante.

Tânărul a început să lucreze la un astfel de dispozitiv în anul 2000, iar în 2008 a avut primul prototip funcţional pe care l-a montat pe o maşină.
"În urma măsurătorilor s-a dovedit eficienţa, iar de atunci l-am îmbunătăţit şi am reuşit să experimentez invenţia pe peste 20 de tipuri de autovehicule cu diferite motorizări. Maşinile sunt monitorizate mai mulţi ani şi facem măsurători şi în Laboratorul de motoare al Facultăţii de Inginerie din Hunedoara al cărei student sunt", a declarat Birtok-Băneasă.

Student în ultimul an la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Birtok-Băneasă este de meserie tehnician auto. Invenţia sa a mai fost premiată cu aur la Salonul Internaţional Inventica 2009 din Polonia.
Pentru recunoaşterea internaţională a invenţiei sale, Jurnalul Naţional îl declară pe Corneliu Birtok-Băneasă "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar