x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Petru Popescu

Omul zilei: Petru Popescu

11 Iun 2010   •   00:00
Omul zilei: Petru Popescu
Sursa foto: Alex Rotaru/

"Fata din Nazaret", cel mai recent roman al lui Petru Popescu, va fi lansat mâine în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, la Romexpo, în prezenţa autorului, cu participarea actriţei Maia Morgenstern, a lui Marius Tucă, Cristian Tabără şi Grigore Arsene, preşedintele AER (Asociaţia Editorilor din România).

Evenimentul va avea loc de la ora 17:00, la standul Editurii Curtea Veche, în Pavilionul 14. Romanul semnat Petru Popescu, pe care Jurnalul Naţional l-a oferit cititorilor la 3 mai, se prezintă ca o reinterpretare din perspectivă laică a naşterii imaculate a întemeietorului creştinismului, Iisus Hristos. Până la un punct, textul autorului se conformează formulei de succes inventate de Dan Brown, cu Codul lui Da Vinci. Acolo, Iisus este căsătorit cu Maria Magdalena şi are posibilă descendenţă până azi. În "Fata din Nazaret", Mariamne, fiica lui Ioachim şi a Anei, din satul Nazaret din Iudeea, se mărită cu Iosif, rămâne însărcinată şi urmează să-l nască pe Mesia.

Pentru lansarea în cadrul Bookfest a unui volum pledoarie pentru adevărata putere, cea a credinţei, Jurnalul Naţional îl declară pe Petru Popescu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar