x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Ruxandra Donose

Omul zilei: Ruxandra Donose

20 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Ruxandra Donose

Ruxandra Donose revine la Sala Radio ca invitată de onoare într-un concert-eveniment ce va avea loc mâine, de la ora 19:00. După o serie de concerte şi spectacole ce au purtat-o pe multe scene ale lumii, celebra mezzosoprană va interpreta o lucrare nouă pentru ea, dar şi pentru publicul român: "Moartea Cleopatrei" de Berlioz.

Artista mărturiseşte că aşteaptă cu emoţie revederea cu publicul bucureştean, ultima apariţie într-un concert vocal-simfonic în Capitală având loc în stagiunea 2001-2002, la Ateneu. Repertoriul artistei include peste 45 de roluri principale de operă, numeroase lucrări din repertoriul vocal-simfonic şi sute de lieduri. Ruxandra Donose a cântat pe scene importante, precum Royal Opera Covent Garden, Opera Bastille, Deutsche Oper Berlin, Semper Oper Dresden, Opera Hamburg, Opera Zürich, Teatro Regio din Torino, Teatro La Fenice din Veneţia, Metropolitan Opera New York, Carnegie Hall, San Francisco Opera etc.

Cu prilejul concertului-eveniment în care va evolua la Sala Radio, Jurnalul Naţional o declară pe Ruxandra Donose "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar