x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Silviu Purcărete

Omul zilei: Silviu Purcărete

04 Iun 2010   •   00:00
Omul zilei: Silviu Purcărete
Sursa foto: Grigore Popescu/Agerpres

Regizor



În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care se va încheia duminică, sunt programate trei spectacole regizate de Silviu Purcărete: "Faust", "Metamorfoze" (producţii ale Naţionalului sibian) şi cea mai nouă creaţie a sa, montată la Comedia bucureşteană, "Femeia care şi-a pierdut jartierele" de Eugène Labiche.

Acest spectacol este prezentat pentru prima dată pu­blicului. Premiera oficială urmează să aibă loc la toamnă, la Bucureşti. Purcărete spune (citat din caietul-program al festivalului) că a imaginat spectacolul "ca pe o farsă dansantă, pe un parchet lucios pe care alunecă artişti şi mobile burgheze fantomatice".

El foloseşte elemente precum "bastonade, quiproquouri, cântecele, "bătăi cu frişcă". În acest "vodevil lejer, plin de graţie franţuzească, nu lipsit de delicioase şi inofensive obscenităţi (...)", joacă Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Mihaela Teleoacă. Scenografia aparţine regizorului, iar muzica e scrisă de Vasile Şirli. Reprezentaţia va avea loc du­minică, la hala Libra-Balanţa, de la ora 16:00.

Pentru că aduce acest spectacol publicului din festival, Jurnalul Naţional îl declară pe Silviu Purcărete "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar