x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bookfest, a patra ediţie

Bookfest, a patra ediţie

de Sebastian S. Eduard    |    17 Iun 2009   •   00:00
Bookfest, a patra ediţie
Sursa foto: Lucian Alecu/Editura Intact

Dacă numărul scriitorilor străini prezenţi la Bookfest este mai mic, târgul care începe astăzi la Romexpo compensează din plin prin evenimente colaterale. Ediţia 2009 a celui mai mare salon de carte din Bucureşti va avea loc în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo, în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17.



Urmând conceptul de anul trecut, organizatorii pun la dispoziţia expozanţilor spaţii mari de desfăşurare, salonul de carte fiind deschis tot în cele 5 pavilioane ale Complexului Romexpo întinse pe o suprafaţă de 13.700 metri pătraţi ce cuprind peste 130 de standuri.

Astfel, anul acesta numărul titlurilor expuse depăşeşte 25.000 de exemplare. Intrarea la târg va fi liberă. În cadrul salonului, la 18 iunie, vor fi decernate premiile Uniunii Scriitorilor din România.

Printre programele paralele ale salonului se numără concerte ale unor artişti tineri, precum The Amsterdams, Byron, Grimus şi Alexandrina Hristov, dar şi proiecţii ale unor filme ce au rulat în cadrul Festivalului Internaţional de Film transilvania (TIFF), ce a avut loc la Cluj-Napoca, între 29 mai şi 7 iunie.

LANSĂRI
Dacă Vladimir Sorokin şi-a anulat vizita, "din motive personale", la târg vine, totuşi, ca invitat special, scriitorul Adam Michkin care îşi va lansa "Mărturisirile unui disident convertit". De altfel, lansarea face parte dintr-un turneu al scriitorului în Republica Moldova şi România, organizat de editura ieşeană. Michnik îşi va lansa cel mai nou volum la Bookfest, la 20 iunie.

Printre titlurile noi din literatura română pe care Polirom le va lansa la Bookfest se numără: "Dicţionarul ideilor fixe. După 20 de ani" de Eugen Istodor, "Altfel" - un dialog al Principelui Radu cu Nicolae Drăguşin şi "Istoria cinematografiei în capodopere. Vârstele peliculei. Volumul I. De la «Stropitorul stropit» la «Rapacitate»" (1895-1924) de Tudor Caranfil. Polirom va prezenta, de asemenea, şi cele mai noi traduceri din autori consacraţi.

CURTEA VECHE
Printre titlurile noi cu care editura Curtea Veche vine la Bookfest anul acesta se numără şi "Era supărăcioşilor" de Toader Paleologu, "Geopolitica Matrioşkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială" de Adrian Cioroianu, "Benzi desenate" de Adrian Chivu şi "Roman intim" de Paul Goma. De asemenea, Curtea Veche va prezenta la salonul de carte audiobook-ul "Basme fermecate", în lectura Margaretei Pâslaru.

Printre volumele pe care Humanitas le va lansa la Bookfest se numără "Istoria comunismului din România", dar şi lucrarea colectivă "Despre Noica. Noica inedit", care abordează celebrul dosar Noica. În colecţia Zeitgeist, lansată la ediţia de anul trecut a Bookfest, vor fi prezentate volumele "Câini de paie" de John Gray şi "Corectitudinea morală" de Jean Sevillia. Unul dintre titlurile cu rezonanţă lansat la salonul de carte este "Faţă în faţă cu Generalul Pacepa" de Lucia Hossu Longin.

De asemenea, Humanitas va lansa şi "Jurnalul" Oanei Pellea şi cartea "Opere cumplite" de Florin Piersic jr.

Editura Rao lansează la Bookfest volumul "Zori de zi" de Stephenie Meyer şi "ne.Voie a.Cum" de Albert Frendza, ultimul în prezenţa autorului. Printre titlurile nou-prezentate de editură la târgul de carte se numără "Comedia umană" de William Saroyan, "Doamna McGinty a murit" de Agatha Christie şi "Neînfrânţii" de William Faulkner.

Printre noutăţile editurii Trei la Bookfest se numără "Yesman" de Danny Wallace, "Fata care s-a jucat cu focul" - volumul al doilea din trilogia "Millanium" de Stieg Larsson - şi "Sirenele Bagdadului" de Yasmina Khandra.

Editura Publica vine la această ediţie a târgului cu câteva "cărţi-vedetă": "Funky Business Forever" de Kjell Nordstrom & Jonas Ridderstrale, "Confesiunile unui bancher toxic" de Cresus şi "Superclass - Elita globală a puterii şi lumea sa" de David Rothkopf.

Prima bigrafie completă a lui Gabrie Garcia Marquez vine la Editura Litera International. "Gabriel Garcia Marquez. O viaţă" este singura biografie "tolerată" de Marquez, o carte la care biograful oficial, Gerald Martin, a lucrat timp de 17 ani şi în paginile căreia cititorii vor descoperi amănunte importante, inedite şi spumoase din viaţa celebrului scriitor columbian.




Tritonic Grup vine cu o ofertă-bombă: toate titlurile mai vechi de un an beneficiează de o reducere de 50%. În plus, editura vine cu titluri noi: "Jurnalul unui misogin" (Răzvan Dolea), "Detectiv fără voie" (George Arion), "Domnul deputat se prăbuşeşte" (volum colectiv, ediţie coordonată de Horia Gârbea).

În colecţia Babel, Editura Nemira oferă un roman superb, "Eleganţa ariciului" de Muriel Barbery. Romanul este bestseller internaţional tradus în 27 de ţări şi este recomandat de un cabinet parizian de psihoterapie ca alternativă la Prozac. Colecţia Ghidul xenofobului, care conţine în prezent nouă titluri ( americanii, englezii, francezii, spaniolii, germanii, israelienii, austriecii, polonezii, irlandezii), vorbeşte cu mult umor despre micile calităţi şi marile defecte ale omenirii.

Mai mult, faimoasa serie fantasy a lui Stephen King, "Dark Tower", aşteptată de fanii din România, va fi prezentă la standul Nemira de la Bookfest cu primul volum, "Pistolarul". De asemenea, Nemira anunţă reduceri între 20 şi 50%.


Jurnalul Naţional, la Bookfest
Jurnalul a împlinit 16 ani, iar la începutul anului a demarat două proiecte mari: Scînteia, Jurnalul României 1989, singurul proiect jurnalistic din România care scrie istoria adevărată a anului în care a murit comunismul, şi Biblioteca pentru Toţi, singura colecţie de literatură românească, proiecte care au fost apreciate de cititori din momentul în care au fost lansate.

Pentru că suntem ziarul de calitate cu cei mai mulţi cititori, pentru că avem foarte multe proiecte, pentru că suntem o mare familie în trustul Intact Group şi pentru că merităm, avem unul dintre cele mai mari standuri de la Bookfest. Şi pentru a vă mulţumi că sunteţi alături de noi de 16 ani, veţi putea achiziţiona volumele din cadrul colecţiei Biblioteca pentru Toţi la un preţ special. Discount-ul va fi aplicat doar în perioada târgului de carte.

Totodată, veţi găsi cele mai bune CD-uri apărute în Ediţia de Colecţie, singura care poate fi atât citită, cât şi ascultată, precum şi volumele din colecţia Viaţă Sănătoasă. În acelaşi timp, veţi putea achiziţiona cărţile şi filmele editate de Săptămâna Financiară, colecţiile apărute la Financiarul, absolut toate DVD-urile şi cărţile editate de Gazeta Sporturilor pe care le-aţi ratat în momentul în care au fost lansate.

De asemenea, Revistele Felicia, Good Food şi Good Homes nu vor lipsi de la această ediţie a Bookfest. Vă aşteptăm în Pavilionul 17, la standul nostru situat în H10, pentru a vă completa colecţiile. În cazul în care aţi achiziţionat produse de 100 RON, veţi primi un talon pe care îl depuneţi într-o urnă aflată în stand sau îl lăsaţi la standul Intact Media Group, având posibilitatea de a câştiga o bibliotecă de la Elvila.


Lansările zilei de joi, 18 iunie
Ora 12:00 - "Constituţia Europei" (Joseph Weiler, Polirom);

Ora 15:00 -
"Dieta Young pentru bolnavii de diabet" (Paralela 45), "Ucide arbitrul" (Fraţii Presniakov, Editura Art), "Două jurnale faţă în faţă" (Mariana Şora, Cartea Românească);

Ora 15:30 -
"Diavolul şi ucenicul său" (Marta Petreu, Polirom);

Ora 16:00 -
"Era supărăcioşilor" (Toader Paleologu, Curtea Veche);

Ora 16:30 - "Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii" (Daniela Zeca-Buzura, Polirom);

Ora 17:00 - "Destin valah" (Adrian Majuru, Paralela 45); "Ortodoxie versus maniheism. Despre bine şi rău" (Herald), "Scrisori catre Wolfgang Krauss" (Emil Cioran, Humanitas), "Pe scurt, vă rog!" (Vaclav Havel, Curtea Veche);

Ora 18:00 - "Stacana. Triptic cu Ahoe şi Toma Caragiu" (Miron Costin, Meteor Press), Poetry Performance (Chris Tănăsescu, Vinea).

×
Subiecte în articol: carte editura bookfest