x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte De la Bucureşti, despre Stalin, Tito şi Dej

De la Bucureşti, despre Stalin, Tito şi Dej

25 Iun 2010   •   00:00
De la Bucureşti, despre Stalin, Tito şi Dej
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Miercuri, 23 iunie a.c., la ora 17:00, la Librăria Sadoveanu din Bucureşti, Editura Paideia şi autorul Milan Petrovic au lansat volumul "Fermecătorule KGB, anunţă-te! Bucureştiul între Belgrad şi Moscova". În deschiderea evenimentului a vorbit acad.



Florin Constantiniu (autor al postfeţei), urmat, printre alţii, de Constantin Ghirdă, fost ambasador al României în Croaţia, prof. univ dr Momcilo Luburici, preşedintele Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir", Vasa Barbu, traducătoarea ediţiei în limba română, traducătoarea Mariana Ştefănescu, Dumitru Mazilu. La lansare au participat, de asemenea, numeroşi membri ai comunităţii sârbilor din România.

Volumul a fost scris în colaborare cu Dragoslav Simic, redactorul Programului Documentar al Postului de Radio Belgrad II. Milan Petrovic s-a stabilit în România în 1948, după ce fusese acuzat în ţara de baştină de spionaj în favoarea serviciilor secrete sovietice. A lucrat patru decenii în aparatul de propagandă al PMR/PCR. A fost pensionat forţat în 1987, după ce fiul i-a fugit în Occident. Din 1990 a devenit corespondentul ziarelor sârbeşti Novosti, Borba, iar din 1992 al revistei Politika. În urmă cu un an, Asociaţia Ziariştilor din Serbia i-a acordat premiul pentru întreaga activitate. (F.M.)

×
Subiecte în articol: carte