x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Dracula-mania: 6.000 de cărţi cu vampiri şi vârcolaci vândute în 5 luni

Dracula-mania: 6.000 de cărţi cu vampiri şi vârcolaci vândute în 5 luni

de Oana-Maria Baltoc    |    02 Iul 2010   •   00:00

Romanele care îi au ca subiect pe urmaşii lui Dracula sunt mai în voga ca niciodată şi datorită seriei "Twilight" ecranizată la Hollywood. Nici românii nu au scăpat de febra poveştilor cu sugători de sânge şi au cumpărat numai în primele cinci luni ale acestui an peste 6.000 de cărţi de gen. Printre cele mai căutate volume se numără Zori de zi, Jurnalele Vampirilor – trezirea(vol 1), Casa Nopţii – Semnul (vol 1), Eclipsa, Casa Nopţii – Trădarea (vol 2), Jurnalele Vampirilor – Lupta (vol 2), Casa Nopţii – Aleasa (vol 3), Amurg, Luna Nouă.



De altfel, toate cele 4 titluri ale seriei "Twilight" s-au aflat în 2009 în top cinci cele mai vândute cărţi în reţeaua Diverta. Bineînţeles, iubitorii poveştilor cu vampiri au cumpărat şi filme cu tematica aceasta, printre cele mai vândute în primele cinci luni ale lui 2010 numărându-se: Saga Amurg: Luna Nouă, Amurg, Lumea de dincolo: Revolta Lycanilor, Blood: Ultimul vampir, Interviu cu un vampir.

Cireaşa seriei "Twilight" este mai nou biografia neoficială a lui Robert Pattinson, actorul care a sucit minţile a milioane de fete din întreaga lume în rolul sexi-vampirului Edward Cullen, volum care poate fi cumpărat şi de fanii din România.
Talentat, frumos de pică şi la fel de apetisant precum personajul pe care-l joacă pe marile ecrane, Robert este descifat în paginile cărţii de jurnalista şi scriitoarea londoneză Virginia Blackburn, autoarea mai multor biografii ale unor celebrităţi precum David şi Victoria Beckham, Kylie Minogue, Robbie Williams. De la copilăria petrecută la Londra, trecând prin rapida-i ascensiune în lumea starurilor, până la postura lui actuală, de "ispititor" al Hollywoodului - orice detaliu al vieţii lui Robert este disecat şi pus pe tapet. Virginia Blackburn schiţează un surprinzător portret al lui Robert Pattinson, indiferent dacă-i descrie talentele actoriceşti şi calităţile de muzician sau povesteşte întâmplări anecdotice mai puţin cunoscute din viaţa lui.

×
Subiecte în articol: carte