x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Wikinomics, puterea colaborării în masă

Wikinomics, puterea colaborării în masă

de Sebastian S. Eduard    |    03 Oct 2010   •   00:00
Wikinomics, puterea colaborării în masă
Sursa foto: /Thinkstock

Tradusă în 26 de limbi şi nominalizată drept una dintre cele mai bune cărţi de afaceri ale anului 2007 (pentru Premiul „Cartea anului", Financial Times/Goldman Sachs), „Wikinomics" a devenit o lectură esenţială pentru oamenii de afaceri de pretutindeni.

5948-132899-293.jpgBazată pe un proiect de cercetare a cărui finanţare a atins suma de 9 milioane de dolari, cartea explică modul în care colaborarea în masă are loc nu numai în zona Wikipedia sau YouTube, ci şi în cadrul companiilor care ştiu că trebuie să ţină pasul cu tehnologia. Don Tapscott şi Anthony Williams scot la iveală nuanţele care pun în mişcare conceptul de wikinomics şi împărtăşesc relatări fascinante despre modul în care comunităţile de oameni (atât cei plătiţi, cât şi voluntarii) creează ştiri tv, stabilesc ordinea cromozomilor din ADN-ul uman, recompun melodiile lor favorite, creează programe, descoperă tratamente pentru anumite boli, editează texte şcolare, inventează noi produse cosmetice şi construiesc chiar motociclete.
Best-seller-ul arată întregii lumi puterea colaborării în masă. Vă arată cum să vă folosiţi în propria afacere de conceptul numit wikinomics.

×
Subiecte în articol: carte