x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania - Anglia 4-1: Un fleac, i-au ciuruit!

Germania - Anglia 4-1: Un fleac, i-au ciuruit!

de Marius Mihalcea    |    27 Iun 2010   •   00:00
Germania - Anglia 4-1: Un fleac, i-au ciuruit!
Sursa foto: /Reuters

"It's war!" (E război), a titrat "Daily Star" în preziua meciului. "Der Nerven-Krieg" (Războiul nervilor), a scris "Hamburger Morgen Post". Și așa a și fost...

Germania - Anglia, meciul marilor orgolii, a început abrupt. Nemții au apăsat primii pe trăgaci, dar şutul din unghi al lui Mezut Ozil, probabil viitorul lider al Mannschaft-ului, a fost respins în corner de James.

Supuşii Reginei n-au luat în seamă pericolul. S-au expus şi au plătit. Ţintaş înnăscut, Klose a tras în plin: 1-0 pentru Germania, Upson fiind cel vinovat că a ieşit de capul lui din tranşee.

Englezii ripostează prin Rooney şi Barry. Departe ca să şi rănească pe cineva. Tot arma lui Klose pare a fi cea mai bine reglată, doar că de data asta James nu mai este doborât. Defoe nu mai suportă calvarul şi armează. Se înalță, dar "capul" său se duce în transversală, cea mai mare ocazie de gol a englezilor după jumătate de ceas! Mult mai precis, Podolski mai expediază un cartuş în trupul suferind al britanicilor. E 2-0 pentru Germania, dar războiul e departe de a se fi încheiat, fiindcă englezii nici nu se gândesc să dezarmeze.

Neuer îi salvează pe nemți la şutul lui Lampard, dar nu mai are ce face la lovitura de cap a lui Upson. 2-1. Contraofensiva Angliei! Trage Lampard, mingea loveşte transversala, pică dincolo de linia porții, dar arbitrii nu validează golul! Iar Germania rămâne cu acea părticică de pământ cucerită în prima parte a încleştării.

Trupele se retrag pentru a pune la cale asaltul final, planul de bătaie. Apoi, se reiau ostilitățile. Trasoarele brăzdează terenul. Unul dintre ele, cel al locotenentului Lampard, de la circa 35 de metri, se opreşte şi el în transversală. A treia a englezilor în acest joc!

Meciul se încinge, nu se mai ține cont de nici o strategie. Trag şi unii şi alții, cum poate fiecare mai bine, după o luptă epuizantă, cea mai spectaculoasă de la acest turneu final. Finalmente, lui Muller, având nervii mai tari, nu-i mai tremură piciorul. Înscrie pentru 3-1, iar Anglia capitulează. Definitiv, pentru că acelaşi Muller ținteşte iarăşi, de această dată fix în inima Albionului.

S-a terminat! Germania merge mai departe, se mută pe frontul sud-american, în vreme ce englezii pleacă acasă să-şi lingă rănile. Și să-şi adune forțele pentru următoarea conflagrație, de peste patru ani, din Brazilia.


×
Subiecte în articol: cm2010