x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Japonia-Camerun 1-0: Turaţi de Honda

Japonia-Camerun 1-0: Turaţi de Honda

14 Iun 2010   •   00:00
Japonia-Camerun 1-0: Turaţi de Honda
Sursa foto: /Reuters

Keisuke Honda, atacantul lui ŢSKA Moscova, a adus o victorie la limită, scor 1-0, pentru reprezentativa Japoniei contra Camerunului, la capătul unui meci pe care asiaticii l-au încheiat apărându-se cu disperare.

A fost primul succes obţinut de niponi la un Mondial găzduit de o altă ţară şi primul pentru ei într-un meci inaugural de la Cupa Mondială. Ultima victorie a Japoniei la un turneu final, 2-0 cu Tunisia, data din 2002 atunci când au organizat competiţia împreună cu sud-coreenii.

În schimb, niponii şi-au păstrat invincibilitatea în istoria întâlnirilor directe, bifând al treilea succes, după două victorii trase la indigo (2-0) şi o remiză.

După o primă jumătate de oră ternă, fără faze spectaculoase, Camerun a fost prima care a avut şansa golului. Eyong l-a testat pe Kawashima cu un şut de la 16 metri, dar goalkeeper-ul japonez s-a arătat vigilent. Aproape imediat, atacul selecţionatei "Ţării Soarelui Răsare" a replicat. Matsui a centrat în minutul 39 pentru Honda, iar acesta a preluat elegant, pentru ca apoi să plaseze balonul în poartă de la cinci metri, dovedind mult sânge rece.

După pauză, africanii au împins jocul tot mai mult în jumătatea adversă, bifând câteva ocazii mari de egalare, însă fără efect pe tabela de marcaj. Ce-i drept, africanii au fost şi ocoliţi de şansă în acest meci, după ce Mbia a şutat excepţional de la 30 de metri, însă balonul a lovit bara transversală a porţii lui Kawashima, spectator la acea fază. Portarul japonez şi-a salvat echipa în minutele de prelungire, atunci când a avut o intervenţie incredibilă la "capul" lui Webo.

Cu această victorie, Japonia face un pas important către optimile de finală ale Mondialului sud-african, însă va fi destul de greu pentru că va mai juca împotriva Olandei şi a Danemarcei. De partea cealaltă, înfrangerea suferită azi le-a redus camerunezilor semnificativ şansele de a trece de grupe.

×