x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Felii de cartofi contra cearcănelor

Felii de cartofi contra cearcănelor

de Gina Matei    |    07 Apr 2009   •   00:00
Felii de cartofi contra cearcănelor

Câteva nopţi nedormite, perioade agitate şi numeroase proiecte ce trebuie duse la îndeplinire provoacă, pe lângă starea de oboseală prelungită, cearcăne inestetice. Problemă dificilă, întrucât cearcănele pot fi cu greu estompate.

MULŢI FACTORI ŞI UN SINGUR RISC
Dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, susţine că apariţia cearcănelor este determinată de oboseală sau de stres, de alimentaţia nesănătoasă. Un alt element care contribuie la apariţia cearcănelor este fumatul, responsabil şi de îmbătrânirea prematură a pielii. Şi în cazul în care vom alege o dietă drastică cu scopul de a slăbi rapid, cearcănele îşi vor face simţită prezenţa.

Expunerea constantă la solar aduce cu sine îmbătrânirea pielii, iar zona de sub ochi poate căpăta o nuanţă mai închisă, cu aspect de cearcăne.

CUM LE TRATĂM?
Şi în cazul cearcănelor, prevenirea este mult mai uşoară decât tratamentul. "Se recomandă în primul rând suficientă odihnă şi o alimentaţie echilibrată. Foarte important este consumul de lichide: trebuie să bem 2-2,5 l de apă plată pe zi, la care puteţi adăuga puţină lămâie", menţionează medicul Viviana Iordache.

Dar ce facem atunci când apar cearcănele? Cea mai simplă soluţie o reprezintă variantă naturistă. În acest caz, remediul clasic presupune aplicarea feliilor de cartofi pe pleoape timp de 10-15 minute. Pentru că are un efect răcoritor şi adjuvant, castravetele poate fi folosit în acelaşi mod.

Dacă sunteţi nemulţumiţi de rezultatele, puteţi încerca şi varianta cremelor din comerţ împotriva cearcănelor. "Dintre acestea, trebuie alese cele cu vitamina C sau acid hialuronic", precizează medicul Viviana Iordache.

Dacă nici aşa nu scăpaţi de cearcăne, nu vă rămâne decât o ultimă soluţie: folosirea produselor destinate estompării lor.

Pentru camuflarea cearcănelor se poate opta pentru un anticearcăn. De alegerea acestuia depinde rezultatul obţinut. În primul rând, anticearcănul trebuie să aibă aceeaşi culoare cu fondul de ten folosit. Etapele sunt simple: se aplică fondul de ten pe toată faţa, inclusiv sub ochi. Apoi, peste acesta, se aplică anticearcănul. Pentru retuşuri se pot amesteca în podul palmei fond de ten cu anticearcăn.

În cazuri rare, inesteticele cearcăne pot fi "rezolvate" chirurgical. Prin blefaroplastie se pot elimina petele întunecate de sub ochi.

EREDITATEA. Un factor major care determină apariţia cearcănelor este ereditatea. Acest factor de risc este cu atât mai neplăcut cu cât, spre deosebire de celelalte cauze pe care le putem evita, cu ereditatea nu ne rămâne decât să ne resemnăm. Cearcănele pot să reprezinte un semnal de alarmă privind apariţia unor boli ale inimii, circulaţiei sângelui, rinichi, sau tubul digestiv.

×
Subiecte în articol: cosmetica cearcănelor cearc