x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Autor dramatic român, premiat în Germania

Autor dramatic român, premiat în Germania

de Maria Sârbu    |    25 Apr 2009   •   00:00

Piesa "Belvedere" scrisă de Ana-Maria Bamberger este premiată de Ministerul Culturii din Landul Hamburg din Germania, care accordă anual premii pentru susţinerea celor mai interesante proiecte teatrale din acest land.



Premiul este destinat montării piesei "Belvedere" a autoarei de origine română Ana-Maria Bamberger pe scena unui prestigios teatru din Hamburg. Astfel, textul va vedea lumina rampei pe scena Teatrului de Comedie "Winterhuder Ferry" în stagiunea 2009/2010, în regia cunoscutului creator german Hartmut Uhlemann.

"Belvedere" a fost pusă în scenă pentru prima dată în 2006, la Saarländischer Rundfunk - Saarbrücken din Germania, în regia lui Ştefan Dutt, spectacol preluat în 2007 de Deutschlandfunk.

Ana-Maria Bamberger, născută la Bucureşti, este doctor în ştiinţe medicale. Lucrează ca şef de laborator cercetare în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii din Hamburg. A început să scrie piese de teatru în 2003, ca urmare a unei relaţii umane speciale avute cu marea actriţă Olga Tudorache, care a jucat în trei spectacole ale acestei autoare: "Noiembrie", "Peşte cu mazăre" şi "Portretul Domnei T." - toate realizate la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: arte