x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale De la Căsuţa noastră la Hartbreak Hotel

De la Căsuţa noastră la Hartbreak Hotel

de Sebastian S. Eduard    |    13 Apr 2009   •   00:00
De la Căsuţa noastră la Hartbreak Hotel

Care este legătura dintre "Ţărăncuţă, ţărăncuţă", "Say Something", "Banii şi fetele", "Adagio", "Căsuţa noastră" şi "I Can Lose My Heart Tonight". Răspunsul nu este lesne de intuit, aşa că vă spunem noi: C.C. Catch.



După Sandra la Piatra-Neamţ, Toto Cutugno la Vanghelie, Demis Roussos la Circ, Boney M la Otopeni şi acum, iată, C.C. Catch, nu avem decât să răsuflăm uşuraţi că Modern Talking s-a desfiinţat.

De multă vreme nu mi-a mai fost dat să văd o "ciorbă" cu ingrediente atât de diferite pe scena Sălii Palatului, ca sâmbătă seară la concertul C.C. Catch.

Să mă explic. În deschiderea divei a performat Mihai Trăistariu, cel care "le-a făcut geloase pe Luminiţa şi Monica Anghel". Nu am zis-o noi, ci MC-ul serii. Românul s-a achitat cu brio de misiunea de a încălzi sala şi a performat piese precum "Say Something" sau "Tornero", dar şi un potpuriu de melodii populare româneşti. A adus cu sine şi câteva surprize şi anume două fete de 12-14 ani aflate la începutul carierei ("Dacă nu eu, atunci cine?", a încercat să motiveze artistul, care a avut proasta inspiraţie de a întreţine publicul şi din postura de prezentator). Tochitura moldovenească a plăcut însă publicului, cu atât mai mult, cu cât cele două mici artiste au cântat impecabil piese de o mare dificultate - una dintre ele fiind "Adagio" a Larei Fabian. La un moment dat chiar mă gândeam dacă după micuţele artiste sau după violoncelista Alexandra Toader mai avea rost ca cineva să urce pe scenă.

Din păcate, a urcat. Era EA. Diva pe care o ascultam în draci acum 25 de ani pe benzi de magnetofon şi la casetofoane duble cu orgă de lumini. Şi nu singură, ci însoţită de doi negri în cămăşuţe albe şi pacheţele de primăvară pe dedesubt. Recitalul C.C. Catch a durat fix 47 de minute, la care s-a adăugat un bis. A cântat hituri din anii '80 şi remixuri ale acestora, în calupuri. Adică a avut tot timpul ca până în final să cânte fiecare piesă a carierei sale de câte trei ori. Live? Hmm. Cei doi dansatori-cântători au răpăit câte ceva live în microfoane şi au dat puternic din pacheţele. Diva a avut două-trei pasaje în care a cântat cu vocea din dotare, a capella, în rest... totul ca acum 25 de ani. În fond, a fost vorba de un deal: voi, spectatorii, vă bucuraţi că am venit la voi în ţară la 20 de ani de la Revoluţie, şi eu simulez că încă lucrez în branşă. Convenţia a funcţionat deplin: sala a cântat împreună cu artista - pardon cu CD-ul - a dansat şi s-au făcut poze. I s-au oferit flori şi a mulţumit cu "spasiba". Artista s-a simţit bine. La fel de bine cum s-a simţit şi în studioul de la "Acces direct", cu o zi înainte, unde a dansat braşoveanca şi i-a ascultat pe Anca Ţurcaşiu şi Adrian Daminescu. Aşa suntem noi, primitori.

×
Subiecte în articol: arte