x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "festCO" la final

"festCO" la final

de Maria Sârbu    |    12 Mai 2009   •   00:00

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti, care se încheie mâine cu decernarea premiilor, s-a bucurat de un număr mare de spectatori atât la producţiile teatrale din concurs, cât şi la cele din afara competiţiei.



Înaintea ceremoniei de decernare a distincţiilor deja tradiţionale, va avea loc, la Sala Mare a Teatrului de Comedie (organizatorul festivalului), recitalul extraordinar Horaţiu Mălăele "Sunt un orb". Astăzi este o zi plină de teatru. La Comedie se joacă, de la ora 18:00, spectacolul "Titanic vals" de Tudor Muşatescu, regia Cristian Şofron (Teatrul de Stat din Constanţa). Teatrul Odeon găzduieşte două reprezentaţii (orele 18:00 şi 21:00) cu "Jocul de-a vacanţa (opţiune 9)" după Mihail Sebastian, regia Radu Afrim (Teatrul Municipal din Baia Mare). La 19:00, va începe la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Mare, "Molto gran' impresione", o comedie montată de Dan Tudor pe un scenariu scris de Romulus Vulpescu după texte din secolul al XIX-lea.

COMEDIA PREFERATĂ DE REGIZORI ACTORI
În cele şapte zile de festival au fost programate comedii româneşti pentru toate gusturile. De remarcat spectacole regizate de creatori cu renume precum Cătălina Buzoianu, dar şi de actori, printre aceştia numărându-se Lia Bugnar şi Dorina Chiriac, Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu, Ion Caramitru, Dan Tudor sau Cristian Şofron. Se vor acorda mai multe premii, în pofida faptului că domeniul cultură este încolţit de criza economică.

×
Subiecte în articol: arte