x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa E momentul curăţeniei generale de Paşti!

E momentul curăţeniei generale de Paşti!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    11 Apr 2009   •   00:00
E momentul curăţeniei generale de Paşti!
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Potrivit tradiţiei, săptămâna de dinaintea Vinerei Mari este dedicată curăţeniei de Paşti.

Gospodinele nu mai prididesc cu munca prin locuinţă încercând să o scoată basma curată şi să întâmpine Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, cu casa curată şi primenită în haine de sărbătoare.

Nu toate femeile însă, au la dispoziţie timpul necesar curăţării casei. Care-i planul de acţiune în atare situaţie? O soluţie la care se apelează des la momentul actual o reprezintă contactarea unei firme specializate în servicii de curăţenie. Ne-am interesat pentru tine şi am aflat de la un profesionist pe acest segment de servicii, Dl Theodor Grecu, Director Divizie Servicii Integrate Romprest, la ce servicii şi tarife te poţi aştepta de la o firmă al cărei obiectiv este să-ţi facă casa lună.

OPERAŢIUNI SPECIFICE
Pentru echipele pe care le are în subordine, curăţenia generală sau de Paşti înseamnă curăţarea tuturor zonelor funcţionale din casa - living, dormitoare, bucătărie, grupuri sanitare, asta implicând următoarele operaţiuni specifice: l aspirarea mochetelor/covoarelor, tapiţeriilor, saltelelor, canapelelor, fotoliilor şi pereţilor; l spălarea mecanizată a mochetelor/covoarelor; l ştergerea prafului de pe mobilier cu soluţii protectoare antistatice adecvate materialelor; l ştergerea aparaturii electronice şi electrocasnice, a pervazelor, caloriferelor, uşilor şi tocăriei; l spălarea suprafeţelor vitrate interioare, exterioare şi a ramelor acestora, a pardoselilor lavabile tari cu detergenţi speciali; l curăţare întrerupătoare, prize; l ştergerea corpurilor de iluminat; l spălat vesela; l evacuarea gunoiului spre locurile special amenajate; l spălare şi dezinfectare cabină duş, cadă, vas wc, bideu, lavoar; l eliminarea petelor de calcar; l aerisirea şi odorizarea încăperilor.

ESTIMĂRI, TIMP ŞI BANI
Timpii estimativi în care se desfăşoară operaţiunea depind de mărimea incintei (o cameră, două..., vilă), putând să varieze de la 1-2 ore şi să ajungă până la 8 ore. Tarife orientative deasemenea sunt stabilite în funcţie de mărimea locuinţei, de la 225 RON ajungând şi până la 981 RON pentru locuinţe de tipul unei vile având mai mult de 200mp.

Firma vine cu produsele şi utilajele de curăţat dedicate fiecărei suprafeţe, scutindu-vă astfel de o bătaie de cap în plus.

"Din punctul de vedere al medicului alergolog, curăţenia locuinţei are un înţeles mult mai complex decât în limbajul obişnuit, iar primăvara aceasta dobândeşte o greutate şi mai mare. Este perioada în care de obicei încercăm să reducem cantitatea diverselor substanţe alergenice de interior, dintre care cea mai mare parte sunt conţinute în praful de casă"
Poliana Leru, doctor alergolog

×
Subiecte în articol: dialog constructiv