x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 45 de milioane de euro pentru despăgubiri pentru autostrăzi

45 de milioane de euro pentru despăgubiri pentru autostrăzi

28 Apr 2010   •   00:00

Executivul a aprobat, în şedinţa de azi, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentele lucrărilor la Autostrada Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa, Autostrada Nădlac-Arad şi a variantei de ocolire a municipiului Constanţa, potrivit Agerpres.



otrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, fondurile alocate pentru plata despăgubirilor pentru aceste proiecte sunt de aproximativ 187 de milioane de lei.

În cazul proiectului referitor la Autostrada Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa, Guvernul a decis alocarea sumei de aproximativ  87 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor actualilor proprietari. Pentru Autostrada Nădlac-Arad, suma destinată despăgubirilor este de 63 de milioane de lei. Fondurile alocate despăgubirilor din aceste cazuri provin din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a precizat Ioana Muntean. 'Pentru exproprierea imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării varianta de ocolire a municipiului Constanţa, suma alocată se ridică la aproximativ 37 de milioane de lei. Suma se adaugă altor fonduri destinate plăţilor despăgubirilor imobilelor expropriate prin alte acte normative adoptate anterior. În acest sens, au fost alocate aproximativ 140 de milioane de lei. Adunând şi sumele alocate azi (n.r.-miercuri), fondurile totale pentru plata despăgubirilor pentru varianta de ocolire se ridică la aproximativ 177 de milioane de lei', a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

×
Subiecte în articol: redactie