x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autorităţile din Piatra Neamţ au impus o taxă de 70 de milioane lei pentru E.ON

Autorităţile din Piatra Neamţ au impus o taxă de 70 de milioane lei pentru E.ON

08 Sep 2009   •   00:00

Autorităţile locale din Piatra Neamţ au impus o taxă locală de 70 de milioane de lei pe terenurile pe care E.ON are instalaţii. Potrivit lui Frank Hajdnjak, directorul general al E.ON România, aceasta "nu are bază legală".

O taxă asemănătoare a fost impusă de anul trecut de către primăria Cernavodă către Nuclearelectrica, în cuantum tot de 70 de milioane de lei, de 6 ori mai mare decât profitul net obţinut de companie în 2008.

El a mai spus că activitatea grupului în România este influenţată negativ şi de datoriile pentru energia electrică pe care CFR nu le achită de mai mult timp.

Pe de altă parte, Hajdinjak a afirmat că E.ON nu este "neaparat interesat" să investească în cele două mari companii energetice pe care statul intenţionează să le înfiinţeze, ci să investească în anumite părţi din aceste companii, precum hidrocentrale sau termocentrale.
E.ON este acţionarul majoritar al fostelor companii de stat Electrica Moldova şi Distrigaz Nord, care au activităţi de distribuţie şi furnizare a electricităţii, respectiv distribuţie de gaze naturale

×
Subiecte în articol: economic