x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrăzi cu taxă începând din 2011

Autostrăzi cu taxă începând din 2011

de Elena Stan    |    08 Iul 2010   •   00:00

Utilizarea autostrăzilor din România ar putea fi taxată, din vara anului viitor, cu 3 sau 4 euro pe suta de kilometri, a declarat ieri, la Calafat, mi­nistrul Transporturilor, Radu Ber­cea­­nu.

Banii vor fi folosiţi pentru în­tre­ţinerea autostrăzilor. Autorităţile ro­mâne lucrează la o strategie privind taxarea porţiunilor de autostradă aflate pe coridorul IV pan-european, do­cument care va fi transmis Co­mi­siei Europene, a declarat Ber­cea­nu, potrivit Mediafax.

Oficialul a adăugat că întreţinerea autostrăzilor re­pre­zintă o cerinţă a Uniunii Eu­ro­pe­ne întrucât "contribuabilii eu­ro­peni sunt interesaţi ca atunci când dau nişte bani pentru autostrăzi, acestea să fie întreţinute conform nor­me­lor UE".

Berceanu susţine că taxele instituite vor fi "modice", urmând să ajun­gă la 3-4 euro pentru 100 de kilome­tri. "Acum facem un mic studiu pe ca­re îl vom trimite şi la CE", a arătat Ber­ceanu. Conform sursei citate, UE alocă aproximativ două miliarde de euro până în 2013 pentru porţiuni de autostradă aflate pe culoarul IV. România are doar 322 de km de autostradă funcţionali. 

×
Subiecte în articol: economic