x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Berceanu vrea ca Guvernul să renegocieze deficitul cu FMI din cauza inundaţiilor

Berceanu vrea ca Guvernul să renegocieze deficitul cu FMI din cauza inundaţiilor

02 Iul 2010   •   00:00

România ar putea cere Fondului Monetar Internaţional (FMI) creşterea deficitului convenit, de 6,8% la 7% din produsul intern brut (PIB), invocând forţa majoră, determinată de inundaţiile care au afectat România, a declarat la Suceava Radu Berceanu, ministrul Transporturilor.

Berceanu a spus că o discuţie ar putea avea loc în perioada 26 iulie-4 august, când o echipă de experţi ai FMI va vizita România. "Atunci vom avea toate documentele pregătite să discutăm o situaţie de forţă majoră", a spus Berceanu.
Faţă de actualul deficit de 6,8%, ar fi acceptată o creştere la 7%, ceea ce reprezintă aproximativ 250 de milioane de euro, fonduri care ar putea fi alocate unor proiecte concrete de remediere a efectelor inundaţiilor.

Ministrul a mai spus că mâine va face o redistribuire de sume de la bugetul ministerului, astfel încât în zonele afectate să fie un sprijin financiar pentru refacerea infrastructurii de drumuri naţionale distruse sau avariate în urma inundaţiilor. Alte sume de bani vor putea fi alocate din Fondul de Mediu.

×
Subiecte în articol: economic