x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Chiriile au scăzut cu până la 28%

Chiriile au scăzut cu până la 28%

de Daniela Ivan    |    23 Apr 2009   •   00:00

Chiriile spaţiilor comerciale din Bucureşti au scăzut în primul trimestrul cu 28% pentru magazinele din centru, cu 19% pentru mall-uri şi cu 10% pentru centrele comerciale.



Proprietarii magazinelor se confruntă cu o scădere a vânzărilor şi nu-şi mai pot permite să plătească chiriile pe care le-au negociat în urmă cu un an sau doi.

"Majoritatea spaţiilor comerciale au cunoscut în ultima perioadă procese de renegociere a chiriilor", a declarat Ana Maria Ioniţă, consultant imobiliar la compania Re/Max Bastion. Chiriile în hipermarketuri au scăzut de la 30-50 euro/mp în ianuarie la 25-40 euro/mp în martie.

Dacă la începutul anului chiriile în mall-uri ajunseseră la 60-100 euro/mp, în martie spaţiile s-au închiriat cu 50-80 euro/mp. Arterele principale ale Capitalei, precum Magheru, Calea Victoriei sau Dorobanţi, pierd teren în faţa complexelor comerciale de tip mall, din cauza chiriilor prea mari pentru numărul de vizitatori redus.

În cazul spaţiilor stradale ultracentrale, chiriile au ajuns în martie la 40-60 euro/mp, comparativ cu 60-80 euro în ianuarie 2009, cel mai scăzut preţ din ultimii ani.

×
Subiecte în articol: economic