x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CNADNR plăteşte 87 milioane lei pentru expropierile necesare continuării lucrărilor la autostrada Cernavodă-Constanţa

CNADNR plăteşte 87 milioane lei pentru expropierile necesare continuării lucrărilor la autostrada Cernavodă-Constanţa

29 Mar 2010   •   00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti despăgubiri de 87,09 milioane lei pentru exproprierea unor imobile cu o suprafaţă totală de 396,7 hectare necesare construcţiei tronsonului de autostradă Cernavodă-Constanţa.

Tabelul cu imobilele proprietate privată care vor fi expropriate nu va fi publicat în Monitorul Oficial, conform unor noi reglementări, urmând a fi afişat la sediul consiliilor locale implicate în procedura de expropriere, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

MTI va vira suma necesară despăgubirilor în termen de cel mult 30 zile de la data solicitării într-un cont deschis pe numele CNADNR, în vederea efectuării plăţii.

Construcţia autostrăzii a fost împărţită în două tronsoane, respectiv Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa, care au o lungime totală de 52 de kilometri.

Contractul pentru execuţia tronsonului Cernavodă-Medgidia, în valoare de 634,4 milioane de lei, fără TVA, a fost atribuit companiei franceze Colas, în timp ce la sectorul Medgidia-Constanţa lucrează companiile Astaldi şi Max Boegl, pentru 211 milioane de euro.


×
Subiecte în articol: redactie