x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Credit Europe Bank a restituit primele sume clienţilor păgubiţi din Braşov

Credit Europe Bank a restituit primele sume clienţilor păgubiţi din Braşov

12 Aug 2010   •   00:00

Credit Europe Bank a restituit primele sume clienţilor ai căror bani au dispărut din conturile deschise la sucursala din Braşov a instituţiei de credit şi va continua plăţile în cursul zilei de joi, a anunţat banca, potrivit Mediafax.
"Comunicăm tuturor clienţilor Sucursalei Credit Europe Bank Braşov, din Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 19, care au constatat efectuarea unor tranzacţii neautorizate pe conturile lor, că banca va restitui acestora toate sumele de bani pentru care sunt identificate documente justificative", se arată în comunicatul băncii.
Credit Europe Bank precizează că, deoarece tipologia operaţiunilor este diferită, instituţia bancară a demarat o cercetare internă şi, pe măsură ce tranzacţiile efectuate fără acordul clienţilor sunt confirmate cu documente, se vor restitui sumele de bani datorate.
Totodată, banca îşi asumă responsabilitatea restituirii sumelor revendicate, subliniind că dispune de lichidităţile necesare onorării acestor plăţi.
Credit Europe Bank a început la 30 iulie o anchetă internă pentru investigarea sesizărilor primite din partea unor clienţi, care au reclamat că le-au dispărut banii din conturile deschise la sucursala Braşov a instituţiei de credit, iar la 5 august a sesizat Parchetul.
Până în prezent, 11 clienţi ai băncii au sesizat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov că le-au dispărut banii din conturi, cele mai mari sume retrase din conturile unor persoane fiind de 204.000 lei şi 73.000 euro.
În urma sesizărilor primite, CJPC Braşov a aplicat băncii o sancţiune de 50.000 lei şi a dispus ca în timp de 15 zile să restituie clienţilor banii.
De asemenea, banca va mai fi amendată cu câte 50.000 lei pentru fiecare sesizare făcută de clienţi în legătură cu dispariţia banilor din conturi.

×
Subiecte în articol: economic