x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Economia mondială nu dă semne de refacere rapidă în formă de V

Economia mondială nu dă semne de refacere rapidă în formă de V

06 Iun 2009   •   00:00

Economia mondială nu dă nici un semn de refacere în formă de V, a declarat economistul Paul Krugman, câştigător al premiului Nobel, citat de Bloomberg.



Economia se stabilizează, nu se reface a spus profesorul de economie la Universitatea Princeton într-o conferinţă de presă ţinută de Dublin. "Lucrurile se înrăutăţesc încet-încet" a completat Krugman. Datele făcute publice în această lună arată că restrângerea activităţii de producţie şi servicii în Europa şi încrederea în economie creşte.

În SUA, sectorul industrial a scăzut într-un ritm mai lent în luna mai. Fondul Monetar Internaţional previzionează o creştere economică de 1,9% în 2010, bazată pe premiza unui sistem financiar sănătos. Pentru Europa de Est FMI spune că nu mai sunt necesare alte ajutoare. Răspunsul Statelor Unite ale Americii împotriva crizei este "extraordinar de agresiv" a mai comentat laureatul Nobel. "Din păcate n-a fost de ajuns. Ţara va avea nevoie de o formă de noi taxe pentru a-şi reduce deficitul" a mai adăugat Krugman.

×
Subiecte în articol: economic