x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fly Niki taie din aripile Tarom şi Blue Air

Fly Niki taie din aripile Tarom şi Blue Air

de Elena Stan    |    16 Mar 2010   •   00:00
Fly Niki taie din aripile Tarom şi Blue Air
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Niki Lauda şi-a lansat ieri oficial compania aeriană low-cost Fly Niki un competitor direct care va tăia din cota de piaţă a Tarom şi Blue Air.

Compania aeriană Fly Niki, deţinută de triplul campion mondial de Formula 1, Niki Lauda împreună cu compania aeriană germană Air Berlin, intră oficial pe piaţa din România. Pentru început compania va opera pe ruta Bucureşti-Viena, având câte o cursă pe zi, mai puţin sâmbăta. Un bilet dus de la Bucureşti la Viena costă de la 29 de euro cu toate taxele incluse şi servicii la bord. "Voi investi 1,5 milioane de euro pentru a face această destinaţie profitabilă. Investiţia într-un astfel de zbor poate fi recuperată în aproximativ un an", a declarat Niki Lauda. El a adăugat că de la lansare, la 1 februarie, ruta respectivă a avut un grad de ocupare de 40%.

Se ascute concurenţa
Cu tarifele mici practicate, Fly Niki va da bătăi de cap operatorul naţional Tarom şi companiei low-cost Blue Air. Tarom a pierdut deja prima poziţie la călătorii în favorea companiei Blue Air şi a încheiat anul trecut cu pierderi de circa 91 milioane de lei. Ruxandra Brutaru, actualul director al Tarom, a lucrat până în 2008 la compania Blue Air. Tarom a transportat anul trecut mai puţini pasageri decât în 2008, ajungând de la 1,98 milioane în 2008 la 1,72 milioane în 2009. Pe cursele externe, gradul de ocupare al aeronavelor Tarom a fost de doar 55, 56%.Tarom operază 13 curse săptămânale pe ruta Bucureşti Viena - retur, preţul unul bilet pornind de la 190 de euro.

Nici Blue Air nu stă mai bine. "Avem câte două curse Bucureşti - Viena pe zi de luni până vineri, iar sâmbătă şi duminică câte una. Tarifele diferă în funcţie de perioada în care se face rezervarea", ne- a declarat Florentina Ivan, purtător de cuvânt al Blue Air. Preţul biletelor pe ruta Bucureşti Viena-retur porneşte de la 34,99 de euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

×
Subiecte în articol: redactie