x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O fantomă în topul profiturilor

O fantomă în topul profiturilor

27 Aug 2010   •   00:00

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, American European Marketing&Enterprises este compania cu cel mai mare profit înregistrat în 2009 în România: 3,6 miliarde de euro. Societatea nu are angajaţi şi îşi derulează activitatea în satul Fîntâna, judeţul Braşov. La adresa respectivă locuieşte o familie modestă.



Cu un capital de 50 de milioane de dolari americani, subscris integral de investitori străini, compania are sediul social în Braşov. Pentru anul 2009 American European Marketing&Enterprises a raportat un profit de 15,47 miliarde de lei (3,6 miliarde de euro).

Obiectul de activitate al firmei  este "cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii". Firma are drept asociaţi şapte persoane fizice, cinci de naţionalitate română şi două de naţionalitate germană.

American European Marketing&Enterprises nu se află pentru prima dată în topui profitabilităţii,  şi în anul 2008 ocupând un onorant loc cinci, cu un profit brut de 747 de milioane de lei.

Potrivit unei anchete realizate anul trecut de Săptămâna Financiară, sediul declarat al firmei este pe strada Văii 41, din satul Fîntâna, judeţul Braşov. La adresa respectivă locuieşte o familie modestă, care nu a auzit în viaţa ei despre această firmă.

Unul dintre acţionari, Daniel Afusoae, declara SFIn că strategia companiei este aceea de a nu depăşi limitele unui anonimat temporar. "E prima firmă care declară un sediu fictiv?! Acesta a fost planul nostru pentru a reuşi ceea ce ne-am propus. Compania nu derulează un singur tip de afaceri, având implicaţii şi în zona imobiliară, şi în IT. Sunt şi alte sectoare cu care ne intersectăm şi care ne aduc încasări", preciza Afusoae.

Cornel Ionescu, un alt acţionar, declara jurnaliştilor că este vorba despre o societate înfiinţată ca urmare a unor planuri bine puse la punct şi cu scopuri stabilite dinainte. "Unii dintre acţionari sunt persoane cu mai mulţi ani de experienţă şi cunoştinţe în managementul financiar, inclusiv în sfera burselor, a contabilităţii şi în colaborări public-private atât în SUA, cât şi în Uniunea Europeană. Începând cu înfiinţarea acesteia, societatea a fost gândită să opereze atât în România, cât şi în afara ţării, cu perspective de colaborare în grup de interes cu întreprinderi comerciale mari - americane şi multinaţionale, cu bănci transnaţionale şi cu Guvernul SUA".

×
Subiecte în articol: economic